Bijgewerkt: 7 december 2023

Tessa de Loo en Myranda Jongeling in de Bibliotheek Amstelveen

Nieuws -> Informatief

Bron: Bibliotheek Amstelland
03-10-2014

Het boek en het toneelstuk

De nieuwe roman van Tessa de Loo heet 'Een goed nest'. Een indringend verhaal over twee zussen die elkaar eindelijk de waarheid zeggen. Myranda Jongeling bewerkte het verhaal tot een toneelstuk, dat in december ook als theaterproductie te zien is in Schouwburg Amstelveen.

Foto Amstelveen
(Foto Litza Kapitzaki - 2014)

Tessa de Loo


Op donderdag 9 oktober 2014 gaan Tessa de Loo en Myranda Jongeling in de bibliotheek aan het Stadsplein met elkaar in gesprek over de roman en het toneelstuk. Beiden zijn in de huid van de twee vrouwen gekropen. Hoe ging dat in zijn werk? Wat zijn de overeenkomsten? Wat zijn de verschillen en wat waren de hindernissen? Het gesprek vindt plaats onder leiding van Liliane Waanders, ervaren interviewster en literatuur blogger.

Tessa de Loo debuteerde in 1983 met De meisjes van de suikerwerkfabriek.. Het leverde haar twintig drukken en twee debuutprijzen op. Inmiddels is ze de auteur van een internationaal gewaardeerd literair oeuvre, waarvan Isabelle  en haar oorlogsroman De Tweeling tevens verfilmd zijn. Het programma in bibliotheek Stadsplein op donderdag 9 oktober duurt van 20.15uur tot 22.00 uur. De toegangsprijs is € 12,50 en voor pashouders € 10,-. In de voorverkoop gaat daar nog een euro vanaf. Reserveren kan online via www.debibliotheekamstelland.nl of in een van de Amstelland bibliotheken.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.