Bijgewerkt: 2 december 2023

The 5th Element en Floodlines in P60

Nieuws -> P60

Bron: P60
07-11-2022

Tijdens deze avond nodigen wij twee fantastische lokale bands uit om het podium van P60 te betreden en kunnen zij hun kunsten aan een nieuw publiek vertonen.

The 5th Element. The 5th Element is dé schoolband van de CSB (Christelijke scholengemeenschap Buitenveldert) Amsterdam. De band, bestaande uit zes jongeren tussen de 13 en 18 jaar oud, heeft slechts een doel: een succesvolle carrière in de muziek. Als enthousiaste groep jonge muzikanten, proberen ze altijd een eigen draai te geven aan de nummers die ze spelen. Zo worden de tracks meer dan enkel covers. De formatie, die voornamelijk bekend staat om hun vrolijke en enthousiast manier van muziek maken, staat te popelen om bij een groter publiek door te breken.

Zelfs als zij geen instrumenten hebben, zijn ze alsnog muzikaal bezig. Hoe zij hun eigen muzikale stijl zouden moeten omschrijven, weten ze nog niet zeker. Maar één ding is helder: het is het zeker waard om het live te zien. De bezetting bestaat uit Farah (zang), Mattheo (zang en gitaar), Joppe (drums), Karst (gitaar), Myles (bass) en Benjamin (keys).Floodlines. Floodlines is een Amsterdamse band met vier leden die in andere formaties al eerder binnen de underground punkscene hun strepen hebben verdiend. Met dromerige verhalende teksten brengen zij een literaire touch in het genre pop-punk en balanceren ze tussen moderne emo en old school indierock. 

Hun single ‘Black Sheep Breakout’ grijpt met een snoeihard intro direct de aandacht. Eerder zijn twee andere singles uitgebracht. ‘Exposure’ was onderdeel van het corona-compilatiealbum ‘Staying Safe, A Postcard To Punk’ en hun single ‘Wasting Away’ heeft enkele weken in de Indie Chart Free40 gestaan. Met een onstuimig meezingbaar repertoire en onvermoeibaar enthousiasme staat Floodlines eigenlijk nog nergens om bekend, maar staan ze te springen om hun muziek op alle podia te laten horen. Tijd: donderdag 1 december 2022 Locatie: P60 Stadsplein 100a, 1181 ZM Amstelveen Tickets: Voorverkoop  € 6.50 Avondkassa € 8.00 ook bij TicketmasterAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.