Bijgewerkt: 27 september 2024

The Blondie Experience in P60

Nieuws -> P60

Bron: P60/Wikipedia
27-09-2024

NIET ZOMAAR EEN EERBETOON! Blondie bestaat 50 jaar en in 2025 hoopt het iconisch boegbeeld van de groep Debbie Harry 80 kaarsjes uit te blazen. Dit gaat The Blondie Experience vieren met een exclusieve show, waarvoor speciaal een band met muzikanten van het allerhoogste niveau is samengesteld.

Met onder anderen de gepassioneerde zangeres/performer Martha Jane Settler (bekend van de progressieve rockband Clayborn) en gitarist/zanger Kevin Stunnenberg van Birth Of Joy (Pinkpop, Lowlands, Best Kept Secret, Rockpalast). Het gaat hier niet om zomaar een eerbetoon, maar een waardige en met grote toewijding gebrachte hommage aan de tijdloze muziek van Blondie. Hierbij is rekening gehouden met hoe de band de songs in de loop der jaren live heeft gespeeld en er vaak een opwindende extra dimensie aan geeft.

Tijdens de dampende show van The Blondie Experience passeren vele van de lange lijst met wereldhits de revue. Denk aan ‘Call Me’, ‘Hanging On The Telephone’, ‘Atomic’, ‘Rapture’, ‘Sunday Girl’, ‘Maria’ en ‘Dreaming’. Een feest der herkenning is dus gegarandeerd. Maar ook punky new wave-nummers van vroege albums als ‘Plastic Letters’, ‘Parallel Lines’ en ‘Eat To The Beat’ komen aan bod en staan te boek als klassiekers.



Deborah Ann Harry (geboren als Angela Trimble; 1 juli 1945) is een Amerikaanse zangeres, songwriter en actrice, vooral bekend als leadzangeres van de band Blondie. Vier van haar nummers met de band bereikten nummer 1 in de Amerikaanse hitlijsten tussen 1979 en 1981.

Harry werd geboren in Miami, Florida, werd als baby geadopteerd en groeide op in Hawthorne, New Jersey. Na haar studie had ze verschillende banen, zoals danseres, Playboy Bunny en secretaresse (waaronder bij de BBC in New York), voordat ze doorbrak in de muziekindustrie. Ze was medeoprichter van Blondie in 1974 in New York City.

De band bracht in 1976 haar gelijknamige debuutalbum uit en bracht tussen toen en 1979 nog drie studioalbums uit, waaronder Parallel Lines, dat zes singles voortbracht, waaronder "Heart of Glass". Hun vijfde studioalbum, Autoamerican (1980), produceerde hits waaronder een cover van "The Tide Is High" en "Rapture", dat wordt beschouwd als het eerste rapnummer dat op nummer één in de Verenigde Staten terechtkwam.

Op vrijdag 30 mei 2025 staan zij live in P60 Amstelveen en jij kan daarbij zijn! Voor meer informatie en tickets, kijk op: https://p60.nl/2025/the-blondie-experience



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.