Bijgewerkt: 1 augustus 2021

The Crucifixion van John Stainer in Kruiskerk Amstelveen

Nieuws -> Kerk

Bron: Protestants Amstelveen
11-03-2015

De cantorij van de Kruiskerk organiseert een scratch, waarbij 'The Crucifixion' van John Stainer wordt ingestudeerd. Zangliefhebbers worden van harte uitgenodigd om deel te nemen aan een scratchdag op zaterdag 21 maart 2015 in de Kruiskerk, Van der Veerelaan 30a in Amstelveen van 11.00 – 16.00 uur. De uitvoering is op Goede Vrijdag, 3 april, om 20.00 uur. De generale repetitie vindt op 3 april om 17.00 uur plaats. Het geheel staat onder leiding van Henk Trommel, de cantor-organist van de Kruiskerk. Meer informatie en aanmelding via www.kruiskerk-amstelveen.nl.

Foto Amstelveen
(Bron Wikipedia - 2015)

Sir John Stainer (1840 - 1901) van was een Engels componist en organist wiens muziek, maar over het algemeen niet vaak uitgevoerd, behalve voor De kruisiging, in vele kerken van de Anglicaanse Gemeenschap), was erg populair tijdens zijn leven. Zijn werk als koor trainer en organist de normen gezet voor de Anglicaanse kerkmuziek die is nog steeds invloedrijk. Hij was ook actief als academicus en vanaf 1889 hoogleraar muziek in Oxford.


'The Crucifixion' dateert van 1887 en het stuk is in Engeland en in de V.S. enorm populair. Ook in Nederland zijn er diverse koren die het oratorium in de lijdenstijd uitvoeren. Het stuk is geschreven voor koor, tenor- en bassolo en orgelbegeleiding. Bij deze uitvoering is Dirk Out organist. De vocale solisten zijn Jonathan Ploeg (tenor) en Pétur Oddbergur Heimisson (bas). Van deelnemers aan de scratchdag wordt verwacht, dat ze de noten min, of meer beheersen, zodat op de scratchdag zelf vooral aan de interpretatie en de koorklank kan worden gewerkt.  Op koorpartijen.nl staan midi - bestanden die ondersteuning kunnen bieden bij het instuderen.

Aanmelding en kosten

Aanmelden kan bij Trineke de Boer, trinekedeboer@planet.nl of 020-6434405. Bij opgave vermelden: naam, stemsoort, adres en telefoonnummer en of u een koorpartituur van ons wilt ontvangen. De kosten voor deelname zijn € 15,-. Dit is inclusief koffie, thee, lunch op 21 maart en maaltijd op 3 april 2015. Een koorpartituur wordt u desgewenst opgestuurd. U betaalt hiervoor € 12,-.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.