Bijgewerkt: 15 juni 2024

The Ploctones in P60

Nieuws -> P60

Bron: P60
25-09-2012

Onder leiding van Anton Goudsmit weten The Ploctones te verassen met aanstekelijke jazz. Met succes in het buitenland en een Edison-nominatie op zak komen de heren op donderdag 4 oktober 2012 richting Amstelveen.

Jazz, maar dan anders. Geen bebop, geen fusion. Nee, ook geen Dixieland. De klanken die New Cool Collective gitarist Anton Goudsmit, bassist Jeroen Vierdag, tenorsaxofonist Efraim Trujillo en slagwerker Kristijan Krajncan voor jazz-minnend Amstelveen in petto hebben zijn uniek.

Ploctones Amstelveen
(Foto Monique Baan - 2012)

The Ploctones is een Nederlandse jazzband, die experimentele jazzrock speelt


Het avontuurlijke kwartet haalt inspiratie uit elke muzikale stroming die je maar kunt bedenken. Of het nu funk, punk of bluegrass is, de vier musici gooien enthousiast al hun muzikale bagage op een hoop en tevens alle schroom overboord. Een eclectische melange van stijlen is het resultaat, bij elkaar gehouden door de catchy riffs en solo’s van gitarist Goudsmit.

De nonchalante esthetiek en originele sound heeft het kwartet geen windeieren gelegd. Sinds 2004 laat de formatie vooruitstrevende composities horen op prestigieuze podia als North Sea Jazz en het Tokyo Jazz Festival. Dit laatste avontuur leidde tot een Japanse release van het album ‘3...2...1...’. De vorig jaar verschenen langspeler werd in Nederland al geëerd met een Edison-nominatie.

Wie zegt dat jazz saai, stoffig of ouderwets is, heeft nog nooit The Ploctones gehoord. Met twee succesvolle albums in de schappen kan de Nederlandse jazz scène zijn borst nat maken. The Ploctones are taking over! Adres: P60Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.