Bijgewerkt: 7 december 2023

Theater op zondagmorgen voor en door jongeren in de Paaskerk

Nieuws -> Kerk

Bron: Protestants Amstelveen
27-01-2016

Op zondag 7 februari 2016 om 10 uur in de Paaskerk Amstelveen, Augustinuspark 1, voeren 30 jongeren uit de Protestantse Gemeente Amstelveen-Buitenveldert de musical Jakob|Esau op. De tieners leveren een topprestatie; zij hebben de musical in één weekend bedacht en ingestudeerd. Drama, dans, muziek en decor – alle jongeren dragen hun steentje bij. De liedjes wordt live gespeeld en gezongen. Kijk voor meer informatie op de website van de Protestantse JeugdRaad.

Foto Amstelveen
(Bron Wikipedia - 2016)

Rembrandt Harmenszoon van Rijn (1606 -1669): 'Jakob worstelend met de engel' -olieverf op doek (137 x 116 cm) ongeveer in 1659 geschilderd


Het verhaal van Jakob en zijn broer Esau lijkt op een moderne soap. De tweelingbroers maken al in de buik van hun moeder ruzie met elkaar. Ze blijken enorm van elkaar te verschillen. Jakob – de jongste en kleinste – blijkt de sluwste en weet Esau te verdringen. Ze gaan allebei een andere weg. Jakob – de bedrieger – wordt zelf bedrogen als hij wil trouwen met Rachel. Lukt het de broers om over hun haat heen te stappen en het goed te maken? De uitvoering van de musical is op zondag 7 februari 2016 om 10 uur in de Paaskerk, Augustinuspark 1 Amstelveen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.