Bijgewerkt: 14 augustus 2022

Theaterweekend in de Handwegkerk

Nieuws -> Kerk

Bron: Protestants Amstelveen
30-01-2013

Ooit overwogen van een opdracht weg te lopen? Ontmoet de man die dit deed… tijdens het theaterweekend van 8 tot 10 februari 2013.

In het weekend van 8 tot 10 februari vindt het jaarlijkse Theaterweekend plaats met een uitvoering op 10 februari 2013 vanaf 10.00 uur in de Handwegkerk. Tieners uit Amstelveen werken dit weekend aan de musical Jona. Alles wordt zelf gemaakt: van de decors tot de choreografieën, van de dialogen tot de kostuums en van de liedteksten tot de muzikale arrangementen.

Jona Amstelveen
(Bron Protestants Amstelveen - 2013)

De flyer van Theaterweekend met 'Jona'


Iedereen tussen 12 en 18 jaar kan meedoen. Heb je je nog niet opgegeven? Doe dit dan snel: pjr-amstelveen@hetnet.nl . Verder is iedereen van harte welkom om de musical op 10 februari om 10.00 uur in de Handwegkerk, Handweg 117, te komen bekijken.

Het verhaal van Jona is al eeuwen oud, maar nog steeds herkenbaar. Jona kreeg de opdracht van God om Ninevé aan te klagen. Hij vluchtte echter de andere kant op. Veel onderdelen uit het verhaal zijn bekend.

Jona belandde in de vis en ging uiteindelijk toch naar Ninevé. En Ninevé werd gespaard. Maar wist je ook dat de zeelui aan boord van het schip Jona helemaal niet overboord wilden gooien? Ze probeerden eerst uit alle macht het schip aan land te roeien.

En dat Jona Ninevé wel introk, maar niet heel erg ver? Ninevé was drie dagreizen groot, Jona kwam maar tot een derde. God haalt een truc uit met een wonderboom om Jona een lesje te leren.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.