Bijgewerkt: 19 april 2024

Thema-bijeenkomst over wmo in Elsrijk

Nieuws -> Informatief

Bron: Stadsdorp Elsrijk
13-11-2015

Wmo in Elsrijk: 'Een kwestie van verbinden'

Een jaar geleden gaven de wethouders een aantal WMO presentaties en namen de bewoners mee in wat ons te wachten stond met de ontwikkeling in de WMO. De Wet Maatschappelijk Ondersteuning die onder verantwoordelijk ging vallen van de Gemeenten. U weet het wellicht nog. De gemeentelijke WMO gaat in de kern over uw thuishulp, het gaat over uw voorzieningen (rolstoel bijvoorbeeld) en het gaat om de activiteitenbegeleiding.

En…. Dus niet de wijkverpleegkundigen diensten. Die activiteiten vallen juist onder de zorgverzekeraar. Nu na een jaar maken we de balans op:

-Wat is er tot nu gebeurd in de wijk, wat betekent, dat bijvoorbeeld voor de thuiszorg en thuishulp , welke plannen worden bijgesteld en wat gaan we daarvan merken in 2016?

-Wat kan de wijk/ de buurt/Stadsdorp Elsrijk  betekenen voor de ondersteuning van bewoners en hoe GAAT de gemeente dit ondersteunen?



Sprekers: wethouders: Jeroen Brandes (PvdA) en Herbert Raat (VVD), voorzitter Stadsdorp Elsrijk: Hans Steenvoorden, voorzitter team Wonen, welzijn en zorg Amstelveen Noord: Helma Keesom. De opzet kent 3 sprekersrondes elke keer gevolgd door een ronde tafeldiscussie. Allereerst trappen de wethouders met recente ontwikkelingen op WMO gebied in Amstelveen en met name in Elsrijk.

De volgende inleidster is de voorzitter van het Wijk, Wonen en Welzijn team, functionerend als intermediair tussen de gemeentelijke zorg (sociaal team ) en de informele buurtjeszorg. Zij ligt het project 70+ in de wijk toe, waarin professionals en buurtgenoten samen werken aan meer cohesie in de buurt. Om vanzelfsprekend  te komen bij het Buurtjesbeleid van Stadsdorp Elsrijk, gepresenteerd door Hans Steenvoorden. Hij maakt duidelijk op, welke wijze het stadsdorp wil bevorderen, dat buurtbewoners in de straat meer voor elkaar kunnen betekenen.

De presentatie van de avond is weer in handen van Michiel Bloem. Datum: donderdag 26 november 2015, locatie: woonzorgcentrum Nieuw Vredeveld Rembrandtweg 428 Amstelveen. Aanvang 20:00 uur (inloop vanaf 19:30 uur)



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.