Bijgewerkt: 14 juni 2024

Thema van de 31ste Open Monumentendag is 'Boeren, burgers en buitenlui'

Nieuws -> Informatief

Bron: Rijksvoorlichtingsdienst (RVD)
18-07-2017

Prof. mr. Pieter van Vollenhoven verricht donderdag 7 september 2017 op Landgoed Overcinge in Havelte de landelijke opening van de BankGiro Loterij Open Monumentendag 2017. Het thema van de 31ste Open Monumentendag is ‘Boeren, burgers en buitenlui’. De opening is onderdeel van een publieksprogramma op Landgoed Overcinge. Prof. mr. Pieter van Vollenhoven zet zich al vele jaren in voor het behoud van monumenten en Open Monumentendag.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

De Paaskerk is een kerk in het Augustinuspark in Amstelveen, ontworpen door Johannes Bernardus baron van Asbeck, die hierbij geïnspireerd werd door de kapel in Ronchamp in het Franse departement Haute-Saône van Le Corbusier, een Zwitsers-Frans architect. Het is een verdiepingskerk met de kerkzaal boven


De Open Monumentendag is een jaarlijks evenement in het tweede weekend van september, georganiseerd om de publieke belangstelling en het draagvlak voor het behoud van monumenten te vergroten. Duizenden monumenten in Nederland zijn dat weekend gratis toegankelijk voor publiek. Hiermee is het één van de grootste culturele evenementen van Nederland. Open Monumentendag is onderdeel van de European Heritage Days.

De Paaskerk in Amstelveen van de Nederlands Hervormde kerk is gebouwd in 1962 en in gebruik genomen in 1963. Het is een architectonisch belangrijke moderne kerk, zonder toren. Hoofdwerk in het oeuvre van architect J.B. Baron van Asbeck gebouwd onder lichte invloed van het werk van de bekende Zwitsers/Franse architect Le Corbusier. Begin 2010 is de kerk aangewezen als Gemeentelijk monument. Sinds 2013 is de kerk een Rijksmonument.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.