Bijgewerkt: 5 maart 2024

Themadag 'Amstelveen Under Construction' bij informatiecentrum InZicht

Nieuws -> Informatief

Bron: AmstelveenInZicht/Amstelveenweb
20-01-2019

Op zaterdag 19 januari 2019 was iedereen tussen 12 en 17 uur van harte welkom om tijdens de themadag 'Amstelveen Under Construction' zijn eigen LEGO-voertuig te bouwen in het informatiecentrum InZicht in Amstelveen. Voor de kinderen was er dus lego, héél véél LEGO op een speciaal hiervoor ingerichte etage. Ook stonden er mandjes met mandarijn en banaan zodat de kinderen nog wat extra’s konden nuttigen tijdens hun ‘zware’ bouwmiddag. Klokslag 12 uur werden ze binnen gelaten en ze stormden meteen op de blokjes af. Of er mooie bouwwerken zijn gefabriceerd hebben de redactieleden niet meer gezien, want zo lang wachten was geen optie.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2019)

Een berg LEGO blokjes moeten ervoor zorgen dat de creativiteit bij de bezoekers wordt gewekt


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2019)

De kinderen genieten van alle LEGO stukjes


Ook waren er nog drie rondleidingen gepland, waarvoor de bezoekers zich konden inschrijven. Om 13-, 14- en 15 uur vertrok er een bus naar de bouwplaats Kronenburg, waar medewerkers van VITAL aan de bezoekers een toelichting gaven over de ombouw van de Amstelveenlijn en de aanleg van de verdiepte kruisingen aan de Beneluxbaan. Het is een gigantische klus want op drie plaatsen aan de Beneluxbaan is men bezig en er wordt echt heel veel gedaan voordat de omwegen zijn aangelegd en men daadwerkelijk met de Beneluxbaan rotondes aan de slag kan.

De bouwers van VITAL een samenwerkingsverband van VolkerWessels-ondernemingen Van Hattum en Blankevoort, VolkerRail en KWS vervangen de huidige kruisingen met verkeerslichten, voor de auto’s door ovaalvormige rotondes. Voor de trams worden deze kruispunten ongelijkvloers. Dit alles moet bijdragen aan de vergroting van de veiligheid en verbetering van de doorstroming zowel voor de auto’s, bussen etc. als voor de trams. Het gaat om de kruisingen van de Beneluxbaan met de Rembrandtweg, Zonnestein en de Sportlaan.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2019)

Journalist Johan Bos stopt met zijn virtuele tocht op de virtuele A9, na de zoveelste virtuele botsingen. Op zijn hoofd draagt hij een beeldscherm (HMD =head-mounted display). Het HMD heeft vele toepassingen, onder andere in gaming, luchtvaart, techniek en geneeskunde. Een dergelijk scherm is de primaire component van virtual reality headsets. Het is niet voor iedereen geschikt, want veel mensen worden erg duizelig tijdens de VR-activiteiten


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2019)

Scheuren op de A9, weliswaar virtueel, is erg leuk. Want ondanks de vele aanrijdingen gebeurt er niets in de realiteit


De Amstelveenlijn-sneltram 51 wordt vernieuwd, want de lijn is in zijn huidige vorm sinds 1990, uitgegroeid tot een belangrijke schakel in het regionale openbaar vervoer. Ze zijn namelijk verouderd, vaak overvol en zijn gevoelig voor storingen.

Op een andere etage van Inzicht stond een omgebouwde auto waarin de bezoekers een virtuele rondrit konden maken op de al verbreedde A9. Voor de bestuurder was een VR-bril beschikbaar en voor de mensen die van de VR-bril duizelig worden stond voor de auto een groot beeldscherm, waar ze zonder problemen op het virtuele asfalt konden rondscheuren.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2019)

Op het Stadsplein wordt van ijs het nieuwe tramtoestel 15G van vervoerbedrijf GVB ter plekke uitgeschaafd-gesneden-gevormd van ijsblokken


Rijkswaterstaat verbreedt de komende jaren de drukke snelwegen tussen Schiphol, Amsterdam en Almere: de A9, A10, A1 en de A6. Ook tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht wordt de A9 verbreed. Dit doet Rijkswaterstaat om het aantal files te verminderen, de noordelijke Randstad beter bereikbaar te maken en de leefbaarheid te vergroten. Langs de A9 en bij verschillende op- en afritten wordt in totaal 12 kilometer nieuwe geluidschermen aangelegd.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.