Bijgewerkt: 18 mei 2024

Theo Griekspoor speelt op het orgel van de Paaskerk in Amstelveen

Nieuws -> Kerk

Bron: Protestants Amstelveen
16-11-2016

Op zondag 27 november 2016 geeft Theo Griekspoor een koffieconcert vanaf 12.00 uur in de Paaskerk Amstelveen, Augustinuspark 1. Het concert wordt geopend met de Fantasie in G dur van Johann Sebastian Bach. Daarna volgt de Preludium en Fuga in G dur van Felix Mendelssohn Bartholdy. Een welluidend stuk met een rustig karakter. Het derde werk van dit concert zijn zeven korte werkjes van de Duitse componist Hermann Schroeder. Een niet zo bekende componist, maar een zeer getalenteerde musicus.

Foto Amstelveen
(Bron Hermann-Schroeder-Gesellschaft - 2016)

Hermann Schroeder (1904-1984) - Duitse componist, dirigent, organist, musicoloog en pedagoog. Schroeder was een van de belangrijkste componisten van de katholieke kerkmuziek in de 20ste eeuw


Zijn onbekendheid heeft misschien te maken met het feit, dat hij nogal modern schreef. Verder speelt Griekspoor werken van Hendrik Andriessen en organist Bram Bruin, stuk voor stuk werken die het fraaie orgel in de Paaskerk volledig tot zijn recht laten komen. Het concert begint om 12.00 uur, gratis toegang. Vanaf 11.30 uur is iedereen welkom. Kijk voor meer informatie op www.paaskerk-amstelveen.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.