Bijgewerkt: 20 april 2024

Thuis gekookte maaltijd voor buren in Amstelveen die het nodig hebben

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
31-03-2023

Amstelveners die moeite hebben met zelf koken, kunnen hulp krijgen uit de buurt. De Stichting Thuisgekookt koppelt ook de komende jaren weer inwoners die het nodig hebben aan buren die extra maaltijden willen klaarmaken. 'Een mooi initiatief dat de gemeente graag ondersteunt' - zegt Marijn van Ballegooijen (PvdA) wethouder Zorg en Welzijn.

De thuiskoks en zogenoemde maaltijdzoekers wonen bij elkaar in de buurt. 'Het is voor mensen die moeite hebben om zeven dagen per week een gezonde maaltijd klaar te maken. Zij zijn minder zelf redzaam door bijvoorbeeld een beperking of plotselinge zorg voor een partner op leeftijd' – zegt wethouder Van Ballegooijen.  

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2023)

Bernadette krijgt een maaltijd overhandigd door Marijn van Ballegooijen (PvdA) wethouder Zorg en Welzijn en thuiskok Lilian

Stichting Thuisgekookt koppelt hen aan iemand in de buurt die graag wat extra avondeten maakt. Samen wordt bekeken wat de beste constructie is. Meestal gaat het om één of twee keer per week. De maaltijd kan worden afgehaald of gebracht. De maaltijdzoeker betaalt alleen voor de ingrediënten. De meeste maaltijden kosten tussen de 4,- en 6,- euro.

Langdurige relatie. 'Belangrijk onderdeel is vooral dat er een langdurige relatie ontstaat tussen de thuiskok en de afnemer. Het gaat dus niet alleen om die gezonde maaltijd maar ook over betere sociale contacten in de buurt. Dat is echt heel belangrijk en kan het verschil maken voor mensen die het nodig hebben' - zegt Van Ballegooijen.

Stichting Thuisgekookt is sinds twee jaar actief in Amstelveen. In die tijd zijn bijna honderd Amstelveners aan elkaar verbonden. Geïnteresseerden – koks en eters- kunnen zich aanmelden op Thuisgekookt.nl of bellen met 085-0608768.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.