Bijgewerkt: 24 februari 2024

Tiener- en jongerenwerkers spreken met jongeren over pesten

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
16-04-2013

Vrijdag 19 april 2013 is de nationale dag tegen pesten. Het Tiener- en jongerenwerk van de gemeente Amstelveen grijpt deze dag aan om met jongeren op school en straat in gesprek te gaan over pesten en de gevolgen ervan.

Pesten is een veelvoorkomend probleem. Op scholen en sportverenigingen worden mensen dagelijks gepest, maar ook online via sociale media en mobiele telefoons. Daarom vraagt het tiener-en jongerenwerk hier extra aandacht voor op de nationale Dag tegen Pesten.

Get Adobe Flash Player
Als het niet mogelijk is Flash te installeren kunt u de video bekijken via deze link.


Het Tienerwerk bezoekt een basisschool en praat daar met leerlingen over pesten. ’s Avonds staat het onderwerp ook op de agenda van de kinderdisco in Westwijk. Gedurende de hele dag zijn de gemeentelijke jongerenwerkers op straat om met jongeren in gesprek te gaan.

Na ieder gesprek over pesten krijgen de tieners en jongeren gratis een You are good bandje. Een deel van de opbrengst van dit bandje gaat naar de Kindertelefoon en Sensoor.

Nationale dag tegen pesten

In Nederland worden zo'n 350.000 kinderen minstens 1 keer per week gepest. Organisaties die zich sterk maken tegen pesten doen tijdens nationale dag tegen pesten iets bijzonders om aandacht te vragen tegen pesten. Een dag om extra aandacht te geven aan wat pesten is en wat voor effect het heeft.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.