Bijgewerkt: 3 december 2021

Tieners in Amstelveen

Nieuws -> Cardanus

Bron: Conchita Willems
01-03-2012

Het is belangrijk, dat tieners zich thuis voelen, daar waar ze wonen. Dat ze elkaar op een veilige en inspirerende plek kunnen ontmoeten. Waarbij ze de kans krijgen om positieve ideeën te delen en te kunnen omzetten in daden. Door ervaringen leren hoe je je vrijwillig in kunt zetten voor elkaar, voor de buurt is fantastisch!

Onlangs bleek uit een enquête op scholen, dat hier echt behoefte aan is. De wijkplatforms Elsrijk en Randwijck reserveren leefbaarheidgelden voor tieners volgens het idee van wederkerigheid. Waarbij tieners samen met de tienerwerker iets bedenken voor de buurt. Reden voor Eén … Amstelveen om tienerwerker Mirjam Tamminga van welzijnsorganisatie Cardanus te vragen, hoe dit in het werk gaat.

conchita Amstelveen
(Foto C. Willems - 2012)

Conchita Willems met tienerwerker Mirjam Tamminga


Willen en kunnen tieners op die leeftijd als vrijwilligers in de dop een sporttoernooi organiseren? Kunnen ze aan de jongere kinderen workshops geven op cultureel gebied, dansen, of zingen? Een dansuitvoering voor de buurt organiseren? Een rommelmarkt voor de buurtbewoners organiseren? Deze activiteiten promoten met zelfgemaakte flyers en die rondbrengen in de buurt?

In tienercentrum The Point, gehuisvest in het Open Hof, hoek Burgemeester Haspelslaan – Mr. G. Groen van Prinstererlaan, ontvangt Mirjam een vijftigtal tieners uit de buurt, waarvan er twintig de vaste kern vormen. Mirjam vertelt enthousiast, hoe deze mensen, zo jong als ze zijn, vorm geven aan hun plannen. Haar taak vergelijkt ze met die van een sportcoach en stimuleert op die manier de vormgeving van de ideeën aan de zijlijn.

Mirjam benadrukt de invloed van erkenning en waardering die tieners krijgen in hun groei naar volwassenheid. Hun zelfvertrouwen neemt toe en hun saamhorigheidsgevoel voor de buurt raakt de buurtbewoners positief aan. Welke ouder is daar niet trots op? Het is prachtig om te horen, hoe Mirjam denkt over dit belangrijke werk met tieners in Amstelveen.

Deze uitzending is vanaf dinsdag 6 maart 2012 om 12.00 uur te beluisteren op: Radio Ether 107.2 FM, Radio Kabel 102.8 MHz, via TekstTV/kanaal 45 en natuurlijk ook via de website: www.rtvamstelveen.nl, (klikken op ‘Beluister radio live’ rechtsboven). Uitzendingen: dinsdag – donderdag – zaterdag: 12.00 uur + zondag: 19.00 uur.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS