Bijgewerkt: 13 april 2021

Tijdelijk extra ondersteuning voor zelfstandige ondernemers in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
25-03-2020

De gemeente Amstelveen geeft extra tijdelijke ondersteuning voor zelfstandigen, zodat zij daarna hun bedrijf kunnen voortzetten. De extra tijdelijke inkomensvoorziening en bedrijfslening zelfstandigen is voor zelfstandige ondernemers die in financiële problemen komen door de corona-crisis. Voor hen wordt financiële ondersteuning beschikbaar gesteld. De voorziening werkt met terugwerkende kracht vanaf 1 maart 2020. Liever niet bellen over de regeling, want u kunt deze digitaal aanvragen via www.amstelveen.nl/regelingzelfstandige . Marijn van Ballegooijen (PvdA) wethouder Werk en Inkomen: 'We wensen alle zelfstandige ondernemers veel sterkte. Het college hoopt dat deze regeling hen kan helpen om deze moeilijke tijd door te komen.'

De tijdelijke voorziening kan bestaan uit: Een inkomensondersteuning is voor 3 maanden. Voor alleenstaanden is deze € 1.052 en voor gezinnen € 1.503 per maand. Dit is een aanvulling op het huidige inkomen tot aan het sociaal minimum. Die hoeft niet te worden terugbetaald. Een lening voor bedrijfskapitaal tot maximaal € 10.157,-. Uitstel van aflossing is mogelijk. De gemeente toetst, in tegenstelling tot bij het Besluit bijstand zelfstandigen, niet naar de levensvatbaarheid van het bedrijf, het inkomen van eventuele huisgenoten of uw vermogen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2019)

Marijn van Ballegooijen (PvdA) wethouder Werk en Inkomen


Waar moet u zijn? U kunt zich voor de tijdelijke financiële ondersteuning door de gemeente digitaal (met DigiD) aanmelden via de website van gemeente Amstelveen. Daar vult u alvast gegevens over uw onderneming in. Als u recht heeft op hulp, dan kunt u de aanvraag indienen. Binnen vier weken (normaal 13 weken) na uw aanvraag besluit de gemeente of u in aanmerking komt. Door grote drukte lukt dat mogelijk niet altijd. Dan kan de gemeente tot bevoorschotting overgaan. Na het besluit van de gemeente volgt betaling. De voorziening kan aangevraagd worden via www.amstelveen.nl/regelingzelfstandige.

Indienen hoeft niet per direct. Omdat de regeling een terugwerkende kracht kent vanaf 1 maart 2020 is het niet nodig per direct een aanvraag in te dienen. Als aanvragen gespreid binnenkomen ontlast dat de gemeente. Voorlopig kunt u ervan uit gaan dat de regeling tot 1 juni 2020 blijft bestaan. Dus ook wanneer u pas in mei in de financiële problemen komt, kunt u op dat moment een aanvraag indienen. Het Rijk heeft op 17 maart 2020 een noodpakket banen en economie aangekondigd met maatregelen voor alle ondernemers om hun bedrijf door de coronacrisis te slepen. Het Rijk is nog bezig met de uitwerking van de extra tijdelijke financiële ondersteuning voor zelfstandige ondernemers.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.