Bijgewerkt: 23 september 2021

Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten voor huishoudens in financiële nood

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen/Rijksoverheid
20-03-2021

Hebt u het sinds de coronacrisis financieel moeilijk? Kunt u uw noodzakelijke kosten niet meer betalen? Meld u bij de gemeente, want dan kunt u mogelijk worden geholpen door de TONK-regeling: Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten.

De TONK-regeling biedt financiële ondersteuning bij noodzakelijke kosten: woonkosten, verzekeringen, vervoer en kosten voor dieren. Deze noodmaatregel is bedoeld voor bewoners die door de coronacrisis deze kosten niet meer goed kunnen betalen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2020)

Marijn van Ballegooijen (PvdA) wethouder Werk en Inkomen


Marijn van Ballegooijen (PvdA) wethouder Werk en Inkomen : 'Een groep inwoners heeft het financieel echt zwaar door de coronamaatregelen. Zowel zelfstandig ondernemers als inwoners die hun baan zijn verloren of met een flexibel contract minder kunnen werken. De woonkosten zijn hier ook vaak zó hoog dat mensen meteen in de problemen komen als hun inkomen daalt. De TONK-regeling is er zodat zij hun noodzakelijke kosten nog kunnen betalen. Wij hopen met deze regeling inwoners weer een fatsoenlijk bestaansniveau te geven en hun zorgen weg te nemen.'

Hoe kan ik de TONK-uitkering aanvragen? Op de website van de gemeente Amstelveen vindt u vanaf 19 maart 2021 een aanvraagformulier en meer uitleg over de voorwaarden. U kunt tot 1 augustus een aanvraag indienen, voor de periode van 1 januari tot en met 30 juni 2021. U kunt de TONK met terugwerkende kracht aanvragen vanaf januari 2021. Voor meer informatie kijk op www.amstelveen.nl/tonk of neem telefonisch contact op met het Amstelveenloket via 020-540 49 11.

Voorwaarden TONK: u komt mogelijk voor TONK in aanmerking als u in ieder geval: 18 jaar of ouder bent, aanzienlijk inkomen verloor door de coronacrisis, uw woonkosten niet meer uit het huishoudensinkomen of uw vermogen kunt betalen, ook met een andere financiële regeling of uitkering, zoals een toeslag van UWV op uw WW-uitkering, niet voldoende inkomsten heeft om uw woonkosten van te betalen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.