Bijgewerkt: 13 augustus 2022

Tijdelijke fiets- en voetgangersbrug bij de Keizer Karelweg gaat open

Nieuws -> Informatief

Bron: Rijkswaterstaat
04-12-2021

Op vrijdagmiddag 17 december 2021 wordt de nieuwe, tijdelijke fiets- en voetgangersbrug bij de Keizer Karelweg in gebruik genomen. De omleiding via het Bovenlandpad vervalt vanaf dat moment. Voorafgaand van de openstelling, zijn de op - en afritten 5 enkele nachten afgesloten om de brug te plaatsen en de huidige voetgangersbrug te verwijderen- meldt Rijkswaterstaat.

In de periode rondom de openstelling moeten de op- en afritten 5 Amstelveen-Stadshart een aantal nachten dicht om de brug te plaatsen en de huidige voetgangersbrug te verwijderen. Ook worden de fietspaden rondom de nieuwe brug geoptimaliseerd.

Vanaf vrijdagmiddag 17 december 2021 kunnen voetgangers en fietsers vanuit Amstelveen zuid richting het Stadshart en andersom, gebruik maken van een nieuwe tijdelijke brug. Door het tekort aan staal, kon de brug niet eerder geplaatst worden. De brug blijft de komende jaren in gebruik.

Rob Ellermeijer (VVD) wethouder Verkeer en Vervoer van Amstelveen: 'Goed dat deze tijdelijke fiets- en voetgangersbrug is geopend. Hiermee hebben fietsers en voetgangers de komende jaren weer een betere noord-zuidverbinding bij de Keizer Karelweg rond het Stadshart. Een afsluiting is af en toe onvermijdelijk, maar het is voor Amstelveen erg belangrijk dat de bereikbaarheid voor fietsers en voetgangers, ook in de tijdelijke situatie rond de A9-werkzaamheden op orde is en blijft.'

Korte wachtmomenten voetgangers. Op zaterdagochtend 11 december 2021 voert VeenIX voorbereidende werkzaamheden uit voor de plaatsing van de fiets- en voetgangersbrug. Hierdoor is het mogelijk dat voetgangers die gebruik willen maken van de huidige voetgangersbrug korte tijd moeten wachten. De wachttijd is maximaal 5 minuten. Er is een verkeersregelaar aanwezig en er staat een kopje koffie klaar om warm te blijven.

Foto Amstelveen
(Foto Gerrit Serne - 2021)

De tijdelijke fiets- en voetgangersbrug in aanbouw naast het viaduct van de A9 in november 2021 in Amstelveen


Oprit 5 Amstelveen-Stadshart, richting knooppunt Holendrecht, drie nachten dicht. De nieuwe brug komt, net als de huidige voetgangersbrug, ook over de tijdelijke oprit 5 Amstelveen-Stadshart te liggen. Voor het plaatsen van de brug en voor het verwijderen van de huidige voetgangersbrug, moet oprit 5, richting knooppunt Holendrecht, drie nachten afgesloten worden:

-In de nacht van vrijdag 10 op zaterdag 11 december 2021 van 23.00 uur tot 07.00 uur. Gedurende deze nacht wordt de nieuwe brug geplaatst

-In de nachten van vrijdag 17 op zaterdag 18 december 2021 van 23.00 uur tot 07.00 uur en maandag 20 op dinsdag 21 december van 23.00 uur tot 05.00 uur. Gedurende deze nachten wordt de huidige voetgangersbrug verwijderd. Het verkeer richting knooppunt Holendrecht wordt met gele bebording omgeleid via oprit 4 Ouderkerk aan de Amstel.

Afrit 5 Amstelveen-Stadshart, komende vanuit de richting Holendrecht één nacht dicht. De fietspaden rondom de nieuwe brug, worden geoptimaliseerd. De  oversteekplaatsen, met name bij de op- en afritten, worden geaccentueerd door het plaatsen van rood asfalt. Hiervoor moet afrit 5, komende vanuit de richting knooppunt Holendrecht, één nacht dicht:

-In de nacht van donderdag 16 op zaterdag 17 december 2021 is afrit 5, komende vanuit de richting knooppunt Holendrecht, dicht van 23.00 tot 5.00 uur. Verkeer richting Amstelveen Stadshart en Amstelveen Zuid kan keren bij afrit 6 Aalsmeer.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.