Bijgewerkt: 3 maart 2024

Tijdens alcoholcontrole 8 bestuurders onder invloed in Amstelveen

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Basisteam Amstelveen
27-11-2023

'Zaterdagavond 25 november 2023 hebben wij een grootschalige alcoholcontrole gehouden op twee locaties' – meldt het Politie Basisteam Amstelveen 

Wij begonnen omstreeks 18:30 uur met de controle op de Beneluxbaan. Na enige tijd zijn wij verplaatst naar de Oranjebaan. Wij hebben ruim 300 bestuurders gecontroleerd op gebruik van alcohol en drugs. Van deze 300 bestuurders reden 5 bestuurders onder invloed van alcohol en 3 bestuurders onder invloed van drugs. Tegen deze 8 bestuurders is een proces-verbaal opgemaakt.

Foto Amstelveen
(Foto Politie Basisteam Amstelveen - 2023)


Eén van deze bestuurders maakte het wel heel erg bont. Deze bestuurder testte positief op cannabis en bleek ook nog eens te rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs. Deze bestuurder had dus überhaupt niet mogen rijden.

Aan het einde van de controle troffen collega’s in een voertuig harddrugs aan. De 3 inzittenden in het voertuig wilden allemaal niet verklaren van wie de drugs waren. Alle 3 de inzittenden zijn aangehouden en overgebracht naar het cellencomplex. De drugs zijn inbeslaggenomen. De aankomende weken blijven we controleren op het gebruik van alcohol en/of drugs in het verkeer. 100% BOB = TOP!Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.