Bijgewerkt: 7 februari 2023

Titus Brandsmaparochie 50 jaar

Nieuws -> Kerk

Bron: Amstelveens Weekblad
30-05-2007

Wat verwacht een stedelijke overheid van religieuze en kerkelijke organisaties in de 21ste eeuw? Die vraag staat zaterdag 2 juni 2007 centraal tijdens een seminar en forumdiscussie ter gelegenheid van het vijftigjarig bestaan van de Titus Brandsma parochie.

Brandsmakerk Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2004)

De Titus BrandsmakerkDe vraag is voorgelegd aan burgemeester Jan van Zanen. Godsdienstsocioloog G. Dekker gaat in op onderzoeken naar ontkerkelijking in Nederland en de consequenties daarvan voor de kerken. Voorzitter is Martin Frederiks, opbouwwerker van het bisdom Haarlem.

Het seminar begint om 15 uur in de Titus Brandsmakerk aan het Oostelijk Halfrond 1. Vanaf 17 uur is er in de Ontmoetingsruimte in de kerk een receptie voor parochianen, buurtbewoners en maatschappelijke organisaties.

De Titus Brandsma parochie zelf bestaat overigens pas sinds 1 oktober 1990, toen de twee Amstelveense Karmelietenparochies (opgericht in 1957 vijftig jaar geleden) en de Thaborparochie (daterend uit 1965) werden samengevoegd. Ter gelegenheid van het jubileum houdt de parochie een financiële actie voor het werk van de Karmelieten in Litouwen. Doel is daar de Karmelgemeenschap opnieuw op te bouwen.

Zondag 3 juni is er om 10.15 uur een eucharistieviering en de festiviteiten gaan op 10 juni verder met een zomeravondconcert.


 Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.