Bijgewerkt: 7 december 2022

Toekomst volkstuintjes Langs de Akker onduidelijk

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
30-10-2008

Het college van B en W kan geen duidelijkheid geven over de toekomst van de volkstuintjes aan Langs de Akker. Het gebied ligt in de zogenoemde A9-zone, dat wordt herontwikkeld in verband met de overkapping van de rijksweg.

De onduidelijkheid blijkt uit een brief van het college aan de voorzitter van de groencommissie van tuinvereniging Langs de Akker, die zich eerder ernstig zorgen maakte over de zorgvuldig vormgegeven tuintjes. B en W reppen met geen woord over het voortbestaan van de tuintjes: „Voor de A9-zone wordt een gebied ontwikkelingsvisie opgesteld, een integrale visie op het hele gebied. De afgelopen maanden is er in de vorm van een stadsdialoog met de bevolking, het bedrijfsleven en de maatschappelijke instellingen van gedachten gewisseld over de wensen voor de toekomst van deze zone. Daarbij is een groot aantal ideeën ingebracht."

Langs de Akker  Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Wandelpad op het terrein van Tuinvereniging Langs de Akker


„De nu volgende stap in het proces is de formulering van scenario's en, daarvan afgeleid, een visie op de gebiedsontwikkeling voor de A9-zone. Met deze stap zal een begin worden gemaakt na de bespreking van de resultaten van de stadsdialoog in de hiervoor ingestelde commissie A9.

De visie op de gebiedsontwikkeling zal naar verwachting komende december behandeld worden in de gemeenteraad. Bij de totstandkoming van de visie wordt aan inwoners/belanghebbende partijen uiteraard mogelijkheid geboden inbreng te geven. Wij zullen de ingekomen reacties, waaronder de uwe, meewegen bij te nemen besluiten, aldus het college.

Tuinvereniging Langs de Akker?

Het complex van de tuinvereniging ligt in Amstelveen oost in het Groengebied Amstelland, temidden van weilanden en polderlandschap aan Langs de Akker 2. Een mooi, parkachtig complex van 7,5 ha groot met 185 volkstuinen.

Op 172 tuinen staat een huisje waarin van april t/m september mag worden overnacht. De tuinen met een huisje zijn circa 250 m² en zonder huisje circa 125 m² groot.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.