Bijgewerkt: 20 april 2024

Toelichting van Ernst Kuipers op maandag 6 december 2021

Nieuws -> Informatief

Bron: LCPS/LNAZ
06-12-2021

Het wekelijkse persmoment van Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ), was op maandag 6 december 2021 van 15.15 uur tot 15.45 Tijdens dit persmoment deelde Ernst Kuipers de cijfers van het LCPS, gaf daar toelichting op en beantwoorde de vragen van de media.

Het totaal aantal opgenomen COVID-patiënten bedraagt op maandag 6 december 2021 2.760, dat zijn er 53 meer dan gisteren. Daarvan liggen er 626 op de IC: 611 in Nederland en 15 in Duitsland. Dat zijn 18 COVID-patiënten meer op de IC dan gisteren. Van de COVID-patiënten liggen er 2.134 in de kliniek in Nederland, 35 meer dan gisteren. Er zijn gisteren 3 bovenregionale en geen internationale verplaatsingen van COVID-patiënten gerealiseerd met inzet van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).



Het LNAZ is een netwerkorganisatie van de 11 acute zorgnetwerken in Utrecht. De onderlinge samenwerking en beleidsafstemming tussen de acute zorgnetwerken binnen het netwerk vindt plaats door 'ondersteuning’ van een klein Bureau. Deze organisatievorm brengt met zich mee dat er enkele structurele commissies, adviesorganen en kennisplatforms zijn ingericht. Professionals van de traumacentra en de acute zorgnetwerken leveren een bijdrage aan LNAZ-activiteiten op basis van hun expertise en betrokkenheid. Het LNAZ hecht veel waarde aan deze betrokkenheid en inbreng.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.