Bijgewerkt: 2 december 2023

Toename DigiD gebruik in Amstelveen: 644 %

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
16-04-2009

Uit een rapportage over 2008 van GBO.Overheid blijkt,dat het aantal keer dat Amstelveners inloggen met DigiD op Balie Online, het digitale loket op de website van de gemeente, met 644 % is gestegen. Van 830 keer in 2007 naar 5.345 in 2008. Hiermee behaalt Amstelveen een vierde plaats op de door GBO.Overheid uitgegeven ranglijst.

DigiD is het systeem waarmee de overheid op internet de identiteit van de inlogger kan verifiëren. De DigiD-ranglijst bevat een top 20 van organisaties die in 2008 de meeste groei hadden van het aantal keer dat iemand met succes gebruik heeft gemaakt van zijn DigiD voor het afnemen van een webdienst.

De lijst bestaat uit organisaties die in heel 2007 en 2008 waren aangesloten op DigiD voor burgers (in totaal 154 organisaties, waarvan 146 gemeenten). Per 31 december 2008 zijn er 375 gemeenten aangesloten op DigiD.

Melden of aanvragen met DigiD gaat als volgt:

-           inloggen kan alleen door ingeschrevenen van de gemeente

-           de bezoeker komt via Balie Online (digitaal loket op homepage) of via een van de productomschrijvingen op www.amstelveen.nl bij DigiD

-           wie nog geen DigiD heeft, kan het bij Balie Online aanvragen

inloggen met DigiD: de persoonsgegevens worden automatisch ingevoerd

-           vanaf dit moment kan de status van de melding/aanvraag via DigiD op de persoonlijke internetpagina Mijn Balie Online worden gevolgd.

Hellendall Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

Frans Hellendall (VVD) wethouder financiën, informatisering en automatisering


Wethouder Frans Hellendall is trots op de vierde plaats. “De aanpak van Amstelveen in e-dienstverlening werkt. Eerst de organisatie aanpassen, gegevens koppelen en vervolgens goede programmatuur ontwikkelen, zoals het WISA systeem voor aanvragen, meldingen en verzoeken. Hiermee kan de burger via DigiD de status van zijn of haar verzoek volgen. En gezien de cijfers weet de Amstelvener deze weg te bewandelen”.

De gemeenschappelijke beheerorganisatie GBO.Overheid biedt publieke dienstverleners een samenhangende ICT-infrastructuur zodat burgers en bedrijven betrouwbaar, snel en gemakkelijk elektronisch zaken met hen kunnen doen. Het is onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) en bestaat sinds 1 januari 2006.

Externe link: Balie OnlineAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.