Bijgewerkt: 22 december 2024

Tokyo Ramen Iki restaurant geopend in Stadshart Amstelveen

Nieuws -> Stadshart

Bron: Smith Communicatie/Amstelveenweb/Wikipedia
15-05-2018

Onlangs opende restaurant Tokyo Ramen Iki haar deuren aan het centraal gelegen Stadsplein in Stadshart Amstelveen tussen restaurant Popov en Day foodbar. De winkel brengt authentieke Japanse Ramen naar Nederland. Ramen is een bijzondere Japanse soep, die ook in Japan zelf een toenemende populariteit geniet. De originele ramen is een Japanse noedelsoep die wordt geserveerd in een bouillon die kan worden gemaakt van verschillende ingrediënten, zoals varkensvlees, kip, vis, groenten. De noedels worden geserveerd in de soep op bouillonbasis, geserveerd in een delicate Japanse kom en zorgvuldig versierd met een verscheidenheid aan heerlijke toppings. De gebruikte toppings hebben Japanse regionale en seizoensgebonden variaties. In traditie met de Japanse Zen denken, is de presentatie van de ramen schotel gedaan op een manier die het uiterlijk in evenwicht met voedingswaarde en smaak.

Tokyo Ramen heeft op twee locaties in Amsterdam reeds restaurants en opent nu haar deuren van een derde locatie in Amstelveen. Voor meer informatie: www.stadshartamstelveen.nl

Tokyo Ramen Iki ( Iki (いき, 'chic, stijlvol') op het Stadsplein 18, 1181 ZM Amstelveen is opgericht door een groep internationale investeerders met wortels in Japan. De populariteit van het gerecht Ramen zal de komende jaren zeker toenemen en het restaurant wil het allerbeste van Japanse Ramen naar het Europese continent brengen. Met de nieuwe vestiging in Amstelveen is de grote wens van manager Ken Claes uitgekomen; 'Juist omdat Amstelveen de woonplaats is van zo vele Japanse expats, hopen wij dat liefhebbers hun weg weten te vinden naar Tokyo Ramen.  Naast expats hopen wij natuurlijk dat alle inwoners van Amstelveen kennis maken met Ramen!'

Foto Amstelveen
(Foto Smith Communicatie - 2018)

Fotocollage met vier verschillende ramen (noodlesoepen) van Tokyo Ramen Iki


Tokyo Ramen Iki biedt de bezoekers een authentieke ervaring van de Japanse keuken. Maar liefst de helft van de ingrediënten wordt uit Japan geïmporteerd en via geheim procedé door de chef-koks bereid. De menukaart combineert de variatie aan Ramen soepen met Japanse bieren en diverse smaken van sake. Het restaurant is bescheiden ingericht met subtiele Japanse decoraties. Het personeel is internationaal van achtergrond, waarbij minimaal 50% de Japanse taal spreekt. Het restaurant heeft 60 binnenplaatsen en 60 zitplaatsen op het buitenterras.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

De ingang van het restaurant Tokyo Ramen Iki in Amstelveen op 15 mei 2018


Tokio Ramen Iki: De ramen zijn gemaakt van kip. Het geheime recept, waarbij kip lang wordt gestoofd, zorgt voor een crèmewitte soep die zeer vetarm is en gezonde ingrediënten bevat in termen van vitaminen, mineralen en collageen die nodig zijn voor het menselijk lichaam. Vooral van collageen is bekend dat het van vitaal belang is voor de menselijke huid die dode huidcellen vervangt en de elasticiteit van pezen behoudt.

Ramen (拉麺, ラーメン rāmen) is een Japans gerecht. Het bestaat uit Chinese tarwenoedels geserveerd in vlees of (af en toe) bouillon op basis van vis, vaak gearomatiseerd met sojasaus of miso, en maakt gebruik van toppings zoals gesneden varkensvlees (叉焼 chāshū), gedroogd zeewier (海苔 nori), menma (麺麻) en groene uien (葱 negi). Bijna elke regio in Japan heeft zijn eigen variatie aan ramen, van de tonkotsu (varkensbouillon) ramen van Kyushu tot de miso ramen van Hokkaido.

De herkomst van ramen is onduidelijk. Sommige bronnen zeggen dat het van Chinese oorsprong is. Andere bronnen zeggen dat het werd uitgevonden in Japan in het begin van de 20ste eeuw. Volgens het record van het nieuwe Yokohama Ramen Museum, stammen ramen uit China en vertrokken in 1859 naar Japan. Het woord ramen is een Japanse transcriptie van de Chinese lamian (拉麵). In 1910 kreeg een Chinees restaurant dat ramen serveerde in Yokohama's Chinatown in Japan lof toegezwaaid. Tot de jaren 1950 werden ramen shina soba genoemd (支那そば, letterlijk 'Chinese soba'), maar vandaag de dag komen chūka soba (中華そば, wat ook 'Chinese soba' betekent) of gewoon ramen (ラーメン) vaker voor, als het woord '支那'.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

Het interieur van het restaurant Tokyo Ramen Iki in Amstelveen is heel simpel gehouden


In 1900 boden restaurants die Chinese gerechten uit Kanton en Sjanghai serveren een eenvoudige ramen gerecht van noedels (gesneden in plaats van met de hand geplukt), een paar toppings en een bouillon op smaak gebracht met zout en varkensvlees met botten. Veel Chinezen die in Japan woonden, trokken ook draagbare voedselkraampjes en verkochten ramen en gyōza dumplings aan arbeiders. In het midden van de 19de eeuw gebruikten deze kraampjes een soort van een muzikale hoorn genaamd een charumera (チャルメラ, van de Portugese charamela) om hun aanwezigheid te adverteren, een praktijk die sommige verkopers nog steeds behouden via een luidspreker en een opgenomen in een lus. Door de vroege periode Shōwa, waren ramen uitgegroeid tot een populair gerecht bij het eten uit.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

Het terras van het restaurant Tokyo Ramen Iki in Amstelveen naast lunchroom Popov


In 1958 werden instant noedels uitgevonden door Momofuku Ando, de Taiwanees-Japanse oprichter en voorzitter van Nissin Foods, nu gerund door zijn zoon Koki Ando. De grootste Japanse uitvinding van de 20ste eeuw werd in een Japanse opiniepeiling genoemd. Dankzij ramen kon iedereen dit gerecht benaderen door simpelweg kokend water toe te voegen.

Vanaf de jaren 1980 werd ramen een Japans cultureel icoon, dat wereldwijd vanuit vele perspectieven werd bestudeerd. Tegelijkertijd troffen lokale ramen de nationale markt en konden ze zelfs onder hun regionale naam worden besteld. Een ramen museum werd geopend in Yokohama in 1994.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.