Bijgewerkt: 25 juni 2024

Top Hockeyster Maartje Paumen bij Libris Venstra Amstelveen

Nieuws -> Informatief

Bron: Libris Venstra
29-11-2017

Zaterdag 9 december 2017 bezoekt één van beste hockeysters ter wereld, Maartje Paumen, tussen 12uur en 13 uur 30 boekhandel Libris Venstra aan het Stadsplein Amstelveen. Oud Amstelvener Robèrt Misset, sportjournalist bij de Volkskrant en schrijver van meerderde sportboeken schreef in samenwerking met Maartje Paumen een openhartige, prettig lezende biografie genaamd ‘Paumen, altijd tot het uiterste’. Nu komen ze samen naar Amstelveen voor een handtekening en een ‘Selfie’.

Foto Amstelveen
(Bron Libris Venstra - 2017)

De omslag van het boek 'Paumen, altijd tot het uiterste'


Wanneer Maartje Paumen in november 2016 bekendmaakt na 12 jaar te stoppen bij Oranje, reageert de Nederlandse hockeywereld geschokt. De aanvoerder en strafcornerspecialist geldt als onbetwiste leider van de Nederlandse hockeyvrouwen. Als het tijdens een wedstrijd even niet gaat, kijkt iedereen naar haar. ‘Extreem’, zo omschrijft Paumen zichzelf. Ze gaat tot het uiterste, maar voor alle successen betaalt ze een hoge prijs. Na de Olympische Spelen van 2012 zit ze erdoorheen. De druk die ze zichzelf heeft opgelegd blijkt in combinatie met het stuklopen van de relatie met teamgenoot Carlien Dirkse van den Heuvel zelfs voor haar te veel. In haar biografie vertelt Maartje Paumen openhartig hoe ze in Limburg begon als jonge linksback, over haar coming-out en hoe ze door haar winnaarsmentaliteit, mentale weerbaarheid en ongekende inzet crises overwon en de top bereikte.

Maartje Paumen (1985) is een van de beste hockeysters ter wereld. Ze won goud op de Olympische Spelen in 2008 (Beijing) en 2012 (Londen), werd twee keer wereldkampioen en drie keer Europees kampioen. Met HC ’s-Hertogenbosch won ze tien keer de landstitel en negen keer de Europa Cup I. Ze kwam 235 keer uit voor het Nederlands elftal en scoorde 195 keer. Ze is topscorer aller tijden op de Olympische Spelen, net als in Oranje, de Champions Trophy en de hoofdklasse. Adres: Libris Venstra Stadsplein 102A, 1181 ZM AmstelveenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.