Bijgewerkt: 14 juni 2024

Trek de Hammarskjöldsingel niet door onze achtertuin!

Nieuws -> Informatief

Bron: Fred Schiedon
25-10-2022

134 bewoners van de Anne de Vrieslaan, Lodewijk van Deysselhof en Marjoleinlaan in Amstelveen protesteren met een petitie tegen het doortrekken van de Hammarskjöldsingel in Westwijk, Amstelveen. Zij hebben onder andere een petitie opgestart om aan te geven dat er voldoende andere mogelijkheden zijn om de wijk te ontsluiten. Zoals dat bijvoorbeeld ook bij het AH/PicNic distributiecentrum is gebeurd.

De petitie wordt donderdag 27 oktober 2022 om 10 uur aangeboden aan wethouder Floor Gordon (D66) wethouder Ruimtelijke Ordening van de Gemeente Amstelveen.Wij: De bewoners van Anne de Vrieslaan, Lodewijk van Deysselhof en Marjoleinlaan te Amstelveen constateren:

-De gemeente Amstelveen is voornemens de Hammarskjöldsingel te verlengen teneinde De Scheg-Midden voor gemotoriseerd verkeer te ontsluiten.

-Er zijn voldoende alternatieven om de nieuwe wijk te ontsluiten via het bestaande wegennet.

Deze extra aan te leggen weg:

-vermindert woongenot

-verwijdert groen voor asfalt

-brengt meer fijnstof en geluidsoverlast

-vergroot de verkeersonveiligheid bij het eindpunt van lijn 25

-vermindert de waarde van onze huizen.

en verzoeken de Hammarskjöldsingel niet te verlengen en het bestaande wegennet te gebruiken voor ontsluiting van De Scheg-Midden. U kunt ook de petitie online ondertekenen hier. Petitionaris: Fred Schiedon Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.