Bijgewerkt: 3 juli 2022

Trio Burton Greene treedt op in Villa Randwijck

Nieuws -> Ontspanning

Bron: Stichting Tpodium
04-03-2019

In het kader van de serie JAZZ IN DE BUURT - Amstelveen zal op vrijdag 8 maart 2019 in Villa Randwijck het optreden plaatsvinden van Trio Burton Greene - Tribute to Thelonius. Pianist/componist Burton Greene heeft muzikaal vele incarnaties gekend sinds hij in 1962, in Chicago zijn geboortestad, en een jaar later in New York ‘The Free Form Improvisation Ensemble’ begon. Narada Burton Greene maakt al vele jaren deel uit van de nieuwe muziekwereld van improvisatie (hij is er zo uniek in geweest, dat hij praktisch een instituut is geworden).

De Burton Greene van vandaag is een pianist-componist-improvisator met vele facetten; een schepper die gedijt in de belichaming van traditie, verandering, vrijheid, en het gevolg van verleden en toekomst. Het wonderlijke van Greene's muziek is de eigenheid; geen enkel deel in zijn optreden ontgaat zijn helderheid, noch toont hij gebrek aan respect voor het instrument dat hij bespeelt. ‘De wijze’, zoals zijn spirituele naam Narada aan geeft, omarmt de meester een cultureel essentiële kern in zijn muziek, die vele kanten kent; van The American Songbook tot aan de joodse Klezmer-stijl. Hij raakt zelden uit balans en denkt altijd na over de volgende stap in zijn partituur; of dat nu binnen een solo- of groepscontext is. Zij het in een meditatieve staat van eenzaamheid (solisme) of in het gezelschap van anderen (publiek en/of muzikant); 'Greene biedt ons altijd zijn eigen waarheid.'Samenstelling band: Burton Greene Trio met Roberto Haliffi op drums en Renato Ferreira op contrabas. Het trio speelt een breed spectrum van muziek: van weinig bekende 'Non-Standards' die een breder gehoor en herkenning verdienen, tot co-composities en Burton's originelen, tot volledig spontane werken. De muziek is niet-categorisch omdat het een brede basis van klassieke, jazz-, folk- en wereldmuziekbronnen bevat, en wanneer Burton ook zijn retro elektronische versnelling-elektronische muziek inbrengt, gaat de boel los!

Tijdens het optreden van deze avond 'Tribute to Thelonius Monk'. (The post Monk songbook) zult u getuige zijn van het improvisatietalent dat zijn trio belichaamd als het om hun Idool MONK gaat.

Locatie Villa Randwijck : (optreden vrijdag 8 maart tussen 20.00 en 23.00 uur). Catharina van Clevepark 10 te Amstelveen tel. 0620420989. Bereikbaar met bus 347 (halte 1890); tram 5 & metro 51 – (halte Uilenstede). Er is ook voldoende vrije parkeergelegenheid. Entree zaal: € 10;  Clubleden/Studenten € 7.00; CJP & Stadspashouders € 5.00 (incl. gratis drankje).  ‘JAZZ IN DE BUURT’ wordt geprogrammeerd door de ‘Stichting TpodiumAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.