Bijgewerkt: 25 juli 2024

Trio van Juraj Stanik speelde bij Jazz Podium Amstelveen

Nieuws -> Ontspanning

Bron: Amstelveenweb / Jazz Podium Amstelveen
21-11-2012

Het Trio Juraj Stanik speelde bij Jazz Podium Amstelveen in het restaurant Antico Borgo op dinsdagavond 20 november 2012. Juraj Stanik (uit Slowakije afkomstig) is een jazzpianist en componist van ongekende allure. Hij is hoofdvak docent aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Stanik speelt frisse moderne jazz muziek geïnspireerd door Herbie Hancock, Mulgrew Miller, John Coltrane, Miles Davis en vele andere grote musici, zonder zijn eigen creativiteit uit het oog te verliezen. Vaak is er in zijn composities een subtiele verwijzing te vinden naar klassieke componisten zoals Chopin, Debussy, Ravel, Bartók en Messiaen. Ook is hij een bereisd persoon door zijn vele optredens in het buitenland tot aan Japan toe.

juraj Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Juraj Stanik speelt samen met bassist Thomas Pol


Zijn mede kompanen waren deze avond de jonge Thomas Pol, een leerling van Conservatorium Rotterdam op de contrabas en Ben Schröder op drums. Dit trio was het idee van drummer Ben Schröder en hij heeft pianist Juraj en bassist Thomas naar Amstelveen gehaald en de avond kon niet meer stuk.

Het virtuoze spel van de heren was echt super en het leek er op, dat ze dag in dag uit samen spelen. Het publiek genot van hun optreden en tot de laatste toetsaanslag van de piano bleven de mensen van het samenspel van deze uitstekende musici genieten.juraj Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Thomas Pol op de contrabas


juraj Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Ben Schröder op drums


juraj Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Jazzpianist Juraj Stanik


juraj Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

De drummer heeft de sfeer te pakken


Het is wel jammer, dat deze avonden niet door meer mensen worden bezocht, want elke week kun je bij Antico Borgo bekende jazzbands, of in dit geval een supertrio, zien en horen en ook nog lekker Italiaanse gerechten eten.

Jazz Podium Amstelveen is een verrijking van het overigens erg saaie uitgaansleven voor 40 plussers van onze stad. Waarom vindt de Amstelveense jeugd jazz niet leuk? Het komt waarschijnlijk door de radio en tv die constant massamuziek met rap, overgegoten met wat pop siroop ten gehore brengen. Kopen maar en of downloaden.

juraj Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Juraj wacht even tot de bassist en de drummer met hun solo's klaar zijn


In Amstelveen was al vaker geprobeerd gestructureerde jazz middagen, of avonden in de stad te brengen, maar door onduidelijke oorzaak waren ze gestopt. Gelukkig hebben we in Amstelveen ondernemer Henk Brinkman een fervent jazzliefhebber, die er alles voor over heeft om van Amstelveen een jazz-stad te maken. Hij jaagt voortdurend om meer sponsorgeld binnen te harken, want de jazzmusici spelen niet gratis en de sponsors staan niet in de rij tegenwoordig. Het is maar te hopen, dat hij meer steun krijgt van het lokale bedrijfsleven, of particulieren, want het zou echt heel jammer zijn als deze fantastische jazzmusici Amstelveen de rug toekeren.

Volgende week, op dinsdagavond 27 november 2012 treedt de bekende blueszangeres Carmen Gomes op bij Jazz Podium Amstelveen in het restaurant Antico Borgo. Deze zangeres bezit als jazz zangeres kwaliteiten, die de luisteraar vaak als bijzonder ervaart. Kom op mensen, jazz leeft en hoe!!!

Adres: Jazz Podium Amstelveen in restaurant Antico Borgo. Laan Nieuwer Amstel 25, 1182 JR Amstelveen Tel . 020-6415684, of  020-6996555Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.