Bijgewerkt: 15 juni 2024

Tuinadviseur deelt nieuwe tuinadviezen uit

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
17-09-2012

De Amstelveners Ida Oosterhof en de familie Van Wayenburg zijn de winnaars van de laatste maandprijzen van Groen Groener Groenst, de wedstrijd natuurlijk tuinieren voor alle tuin- en balkonbezitters van Amstelveen. Tuinadviseur Martijn Boot van tuincentrum Ranzijn bezocht de enthousiaste tuiniers voor een persoonlijk tuinadvies aan huis.

Beide deelnemers zijn deze zomer flink aan de slag geweest met hun persoonlijke tuindoelen die ze zich aan het begin van de wedstrijd hadden gesteld. Arno van Wayenburg: “Ik heb makkelijke dingen gedaan, zoals het ophangen van een bijenhotel, maar ik ben ook aan het experimenteren geslagen.

tuin Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2012)

De winnaars van de Groen Groener Groenst wedstrijd 2012,


Bijvoorbeeld met een nieuwe composthoop die ik met regelmatig omspitten goed aan de praat heb gekregen. Zo kunnen we ons groenafval in onze eigen tuin gebruiken. Op het dak van het tuinschuurtje hebben we een mini moestuin gemaakt in zakken. Met als resultaat verse wortelen, sla en courgette op ons bord. De kinderen vinden het leuk en ik denk dat het goed is als ze zien waar hun eten vandaan komt.”

Ida Oosterhof is erg tevreden met het tuinadvies dat ze gewonnen heeft. “Martijn gaf tips voor het snoeien van de rozen en ik heb nieuwe ideeën voor het verbeteren van de grond met kalk, compost en koemest.” Het gaat haar aan het hart dat de stad langzaam versteent. “Een groene tuin is zo leuk en verrassend. Ik hoop dat de tuinenwedstrijd ervoor zorgt dat meer Amstelveners dat ontdekken!”

De maandprijzen van Groen Groener Groenst werden door loting bepaald. Dit najaar kiest een deskundige jury de echte winnaar van de wedstrijd. Ga naar Natuurmilieuweb.nl/tuinenwedstrijd om de kaart te bekijken met de deelnemers en de foto’s van hun tuinen. De wedstrijd wordt georganiseerd door NME Amstelveen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.