Bijgewerkt: 19 april 2024

Tussen de Amstel en de Poel licht mijn Amstelveengevoel

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
23-08-2011

Tussen de Amstel en de Poel

licht mijn Amstelveengevoel.

Op twintig plekken is deze tekst van stadsdichter Koos Hagen in graffitivorm te vinden in de openbare ruimte. Hiermee wil hij met een knipoog het gedicht onder de Amstelveense aandacht brengen. Maandag 22 augustus 2011 14.00 uur zette wethouder John Levie en stadsdichter Koos Hagen de eerste graffiti bij het raadhuis Amstelveen.

graffiti Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2011)

Stadsdichter Koos Hagen spuit de graffiti op de straatstenen


Het betreft een zogenaamde reverse graffiti: door middel van een mal spuit een gespecialiseerd bedrijf de ondergrond schoon, wat resulteert in een gedicht op de grond. Deze graffiti blijft ongeveer zes weken te lezen, dan lost het weer op. Op twintig plekken van de Amstelveense Poel tot aan de Amstel, via het Stadshart, staat het negen-woorden-gedicht op de grond gespoten.

Stadsdichter Koos Hagen geeft aan: “Amstelveen rekt zich als een lenig lijf uit langs de Amstel van Amsterdam tot Uithoorn. Er is een kern, een midden, van modern stadshart tot oude dorp dat de laatste jaren met groot elan herleeft.”

Wethouder John Levie is blij met de bijzondere kunstuitingen: “Voor een stadsdichter is dit natuurlijk een bijzonder project, niet één podium maar twintig plekken waar hij z’n ei kwijt kan.”Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.