Bijgewerkt: 24 maart 2023

Twee Amstelveners in bestuur waterschap

Nieuws -> Informatief

Bron: Amstelveens Weekblad
12-12-2008

Twee Amstelveners maken na de waterschapsverkiezingen deel uit van het nieuwe algemeen bestuur van het Hoogheemraadschap Amstel, Gooi en Vecht: Erik Huijsman van de Partij voor de Dieren en P.E.E.J. Kengen namens de Kamer van Koophandel.

De definitieve uitslag van de waterschapverkiezingen wijkt voor het hoogheemraadschap Amstel, Gooi en Vecht niet af van de vorige week gepubliceerde voorlopige uitslag. Dat betekent dat Water Natuurlijk 5 zetels heeft, de PvdA, de WD en het CDA elk op 3 zetels uit­komen, de Socialistische Waterschapsvereniging, de Partij voor de Dieren en Eigen Woning en Water! 2 zetels mogen bezetten en Recreatie, Wonen en Water, ChristenUnie-SGP en Algemene Waterschapspartij 1 zetel krijgen.

Rijdend Nederland viel buiten de boot. De verkiezingen draaiden om 23 van de 30 zetels. De overige zetels zijn buiten de verkiezingen om verdeeld tussen de Kamer van Koophandel (3 zetels), de Land- en Tuinbouw Organisatie Noord (LTO - 3 zetels) en het Bosschap (1 zetel). De opkomst was met 18,2 procent zeer laag.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.