Bijgewerkt: 4 december 2022

Twee jongens zwaargewond bij aanrijding met sneltram

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
22-03-2011

Maandagavond 21 maart 2011 rond 19 uur 10 zijn twee jongens, van 14 en 15 jaar oud, zwaargewond geraakt bij een aanrijding met de sneltram. Bij de kruising Beneluxbaan met Zonnestein, die met verkeerslichten wordt geregeld, kwam vanuit de richting Amsterdam een sneltram gereden.


Grotere kaart weergeven Kruising Beneluxbaan / Zonnestein in Amstelveen
Op hetzelfde moment kwam er een sneltram vanuit Amstelveen. Toen de eerste metro was gepasseerd staken beide jongens over met hun fiets. Zij zagen daarbij de sneltram uit de richting Amstelveen over het hoofd en kwamen in aanrijding met de sneltram. Beiden zijn met spoed overgebracht naar een ziekenhuis.
De 15-jarige jongen liep onder meer een schedelbasisfractuur en zwaar hersenletsel op; zijn toestand is kritiek. De 14-jarige jongen liep een schedelbasisfractuur op en zijn toestand is stabiel. De bestuurder van de sneltram werd voor verhoor overgebracht naar een politiebureau. De politie heeft enkele getuigen gesproken en is op zoek naar meer mensen die iets hebben gezien van de aanrijding .Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.