Bijgewerkt: 24 juni 2024

Twee keer Oranje - Duitsland

Nieuws -> Sport

Bron: Badminton Nederland
21-03-2012

Badminton - Op dinsdag 8 mei 2012 komt de badminton-grootmacht Duitsland naar Assen voor een vriendschappelijke interland tegen Nederland. Tijdens deze wedstrijd worden vijf partijen gespeeld: dames- en herenenkelspel en dames-, heren- en gemengddubbelspel. Tegelijkertijd wordt er nog een Nederland - Duitsland gespeeld. Die gaat tussen de nationale selecties Onder 19 jaar. Ook dit duel bestaat uit de genoemde vijf partijen.

badminton Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Badminton spelers


Een en ander betekent dat er voor de rechtgeaarde sport(badminton)fan - vooral in noord-Nederland - een avond aankomt waarbij genoten kan worden van badminton op het hoogste Europese niveau. Immers, Duitsland won onlangs op het EK voor vrouwen- en mannenteams twee medailles: GOUD bij de vrouwen en ZILVER bij de mannen. De Oranjedames veroverden een bronzen medaille. Bij de mannen legde Nederland beslag op een (gedeelde) vijfde plaats.

Nieuw beleid Badminton Nederland

Het organiseren van interlands is een belangrijk nieuw communicatiemiddel van het bestuur van Badminton Nederland om vooral in de regio meer uitstraling te krijgen voor de Olympische sport badminton. Zo zullen er later in het jaar twee interlands plaatsvinden tussen België (een opkomend badmintonland) en Nederland: een in België (Deurne) en één in Nederland (plaats wordt later bekend).Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.