Bijgewerkt: 2 december 2023

Twee mannen aangehouden voor poging tot inbraak in Amstelveen

Nieuws -> Politie

Bron: Politie NL
02-10-2014

Op woensdag 1 oktober 2014 hield de politie twee mannen aan op verdenking van een poging inbraak bij een woning aan de Westduinen in Amstelveen. Getuigen belden direct de politie, omdat zij een verdachte man zagen, waardoor agenten snel over konden gaan tot aanhouding. De politie roept iedereen op om met de naderende donkere dagen alert te zijn en direct 112 te bellen bij verdachte situaties.

Rond 12.15 uur zag een vrouw een vreemde man in een tuin aan de Westduinen staan. Ze waarschuwde haar man die vervolgens achter de verdachte aanging, die in gezelschap van nog een andere man bleek te zijn. De vrouw belde tegelijkertijd direct de politie.

Aanhouding

Agenten kwamen meteen ter plaatse en kregen een nauwkeurig signalement van de getuige. Met behulp van dat signalement konden zij na een zoektocht twee mannen (40 en 76 jaar, woonplaats onbekend) aanhouden op het Westwijkplein. Later bleek, dat bij een woning in de buurt geprobeerd is in te breken. De mannen zitten nog vast op verdenking van de poging inbraak.

Verdachte situaties melden via 112

De politie prijst het alerte handelen van de getuige en roept iedereen op om direct 112 te bellen bij verdachte situaties. De politie kan niet zonder de hulp van bewoners bij de aanpak van onder meer inbraken, straatroven en babbeltrucs. Inwoners kennen hun buurt het beste. Zij weten wie hun buren zijn en in welke auto's ze rijden. Afwijkende dingen vallen de inwoners dus sneller op. Dat kan bijvoorbeeld iemand zijn die opvallend veel interesse in een woning toont, een onbekende die in een tuin staat, of een auto die meerdere keren langzaam door de straat rijdt.

Donkere dagen

Nu de herfst is begonnen en het steeds meer uren per dag donker zal zijn, is de alertheid van inwoners extra belangrijk. De donkere dagen bieden criminelen helaas meer mogelijkheden om ongezien toe te slaan en te vluchten. De politie is in deze periode volop en extra aanwezig om criminaliteit te voorkomen en daders snel te pakken. Alertheid van inwoners is juist hierbij van cruciaal belang.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.