Bijgewerkt: 23 maart 2023

Twee mooie exposities in de gangen van Ziekenhuis Amstelland

Nieuws -> Informatief

Bron: Ziekenhuis Amstelland
13-07-2015

Tot en met het begin van de herfst hangen er weer twee mooie exposities in de gangen van Ziekenhuis Amstelland. De schilderijen van Rogier Klop en Eduard de Vries. Beide kunstenaars hebben een geheel eigen stijl; Klop is een echte tekenaar en richt zich op dit moment vooral op de digitale kunst. De Vries is bekend van zijn landschappen in gouache en acryl. De expositie in Ziekenhuis Amstelland heet ‘La Provence’ en bevat een serie landschappen in gouache en acryl op papier. De exposities zijn zeven dagen per week te zien in Gang B van het Ziekenhuis en de gangen bij de fysiotherapie.

Foto Amstelveen
(Bron ZHA - 2015)

Een schilderij van Rogier Klop


Rogier Klop

Rogier tekent al vanaf het moment, dat hij een potlood vast kan houden. In eerste instantie lag zijn hart bij het striptekenen maar later ging hij zich steeds meer richten op andere tekenstijlen waaronder het realisme. Zijn tekentalenten zijn al op meerdere vlakken “ontdekt”. Zo heeft hij voor zijn werkgever, Ziekenhuis Amstelland, een hele serie tekeningen gemaakt. De huidige expositie is van zijn digitale werken die op canvas zijn geprint. Kleurrijke doeken die tot de verbeelding spreken. Het is zijn eerste expositie en zijn werken hangen in de gang B bij de receptie.

Eduard de Vries

Foto Amstelveen
(Bron ZHA - 2015)

Eduard de Vries: Bonnieux met Mont Ventoux


Eduard spreekt het natuurlijke verval in een land als Frankrijk aan. Het lijkt, of oud gewoon oud mag zijn, zonder de directe drang tot vernieuwing. Het zijn met name de fasen van de onvermijdelijke afbrokkeling en vernieuwing van landschappen en architectuur, die op elkaar inwerken en hem fascineren. Zijn schilderijen hangen in de gang bij fysiotherapie.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.