Bijgewerkt: 7 september 2024

Twee panden in Amstelveen gesloten vanwege illegale prostitutie

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
19-07-2024

Tjapko Poppens burgemeester van Amstelveen liet op 17 juli 2024 met spoed een pand aan de Maarten Lutherweg voor twee weken sluiten vanwege illegale prostitutie. Eerder deze maand liet de burgemeester een pand sluiten aan de Haya van Somerenlaan. Ook vanwege illegale prostitutie.

De gemeente heeft de sluiting van het pand aan de Haya van Somerenlaan inmiddels met drie maanden verlengd en is van plan het pand aan de Maarten Lutherweg ook voor een langere periode te sluiten.



De gemeente en de politie kwamen de adressen op het spoor na meldingen van inwoners. Bij de controle bleek dat de panden gebruikt werden voor illegale prostitutie. Burgemeester Tjapko Poppens: 'Met het sluiten van de panden wordt de bekendheid van het pand als seksinrichting tenietgedaan en houdt de overlast voor de buurt op. Sluiting voor langere tijd is bedoeld om de rust in de buurt te laten terugkeren en te voorkomen dat de panden opnieuw voor illegale activiteiten worden gebruikt. In Amstelveen willen we geen illegale prostitutie in woonwijken. Bovendien is het met de huidige krapte op de woningmarkt belangrijk dat woningen worden gebruikt om te wonen en niet voor andere zaken.'

Gemeente Amstelveen en de andere Amstelland-gemeenten werken nauw samen met de politie en het Regionaal Informatie en Expertise Centrum Amsterdam-Amstelland (RIEC-AA) bij de bestrijding van ondermijnende criminaliteit, zoals handel en productie van drugs, illegale prostitutie en mensenhandel.

Als omwonende ziet u vaak als eerste als er iets in de wijk niet pluis is. Heeft u signalen of een vermoeden van criminele of illegale activiteiten, meld het bij de politie via 0900 – 88 44 of bij Meld Misdaad anoniem via 0800 - 7000.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.