Bijgewerkt: 29 februari 2024

Twee rijbewijzen ingevorderd bij snelheidsmarathon op de N201

Nieuws -> Politie

Bron: Politie NL
23-04-2015

Aalsmeer - Amsterdam - De politie heeft tijdens een Europese snelheidsmarathon op de N201 twee rijbewijzen ingevorderd op 17 april 2015. Een motorrijder reed meer dan 100 kilometer te hard. In Amsterdam zijn 82 scooterrijders gecontroleerd en tijdens een controle met een lasergun 10 automobilisten bekeurd. In het kader van de CAO-acties van de politie kregen meer dan 60 verkeersdeelnemers een waarschuwing in plaats van een bon.

Op de N201 ter hoogte van Aalsmeer reed een 43-jarige motorrijder 181 km/uur in plaats van de toegestane snelheid. Een 25-jarige automobilist uit Amstelveen reed daar 136 km/uur. Deze gecorrigeerde snelheden kosten beide mannen hun rijbewijs.

Bij een laserguncontrole op de Vrijheidslaan kregen 10 scooterrijders een bon, omdat zij de snelheid overschreden met 30 km/uur, of meer. In 46 gevallen viel er een waarschuwing in het kader van de ‘politieacties’. Op de Cornelis Douwesweg vond ook een laserguncontrole plaats. Tien automobilisten zijn bekeurd, omdat zij de maximum snelheid van 50 km/uur met meer dan 30 km/uur overschreden. Hier zijn 15 waarschuwingen uitgedeeld.

Tispol

Deze snelheidscontroles vonden plaats in het kader van een Europese marathoncontrole op initiatief van Tispol. Deze politieorganisatie wil met dit soort controles het aantal verkeersdoden en gewonden in Europa reduceren.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.