Bijgewerkt: 16 oktober 2024

Twee rotondes worden aangelegd aan de Oranjebaan

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
07-10-2024

Half oktober 2024 beginnen de voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van twee rotondes op de Oranjebaan in Amstelveen. Dat gebeurt op de kruispunten met de Camera Obscuralaan-Traviatastraat en met de Beneluxbaan-De Parelvisserslaan. Beide rotondes zijn naar verwachting eind juli 2025 klaar.

Na de aanleg van de rotondes kunnen fietsers en voetgangers met voorrang oversteken. Bussen op de Oranjebaan houden een eigen rijstrook. Vanaf medio november begint de aanleg van de eerste rotonde op het kruispunt met de Camera Obscuralaan-Traviatastraat. Deze werkzaamheden duren tot eind februari 2025. Daarna volgt de aanleg van de tweede rotonde die naar verwachting eind juli 2025 gereed is.

Foto Amstelveen
(Bron Gemeente Amstelveen - 2024)

Ontwerp van de rotonde Oranjebaan bij Traviatastraat

Bushaltes tijdelijk buiten gebruik. Gedurende de aanleg van de eerste rotonde op het kruispunt met de Camera Obscuralaan is de bushalte Bankrashof tussen 11 november 2024 en 23 februari 2025 op bepaalde momenten niet in gebruik. Gedurende de aanleg van de tweede rotonde op de kruising met de Beneluxbaan is de bushalte Oranjebaan (lijn N84, 171, 300 en N30) bij de op- en afrit van de Beneluxbaan tussen 17 maart en 6 juli 2025 op bepaalde momenten buiten gebruik.

De buitengebruikstelling wordt tijdig aangegeven op de bushaltes. De meest recente reisinformatie is te vinden via de reisplanner 9292.

Andere mogelijkheden voor vervoer. Heeft u een beperking bij het verplaatsen en kunt u de eerst nabijgelegen bushalte niet bereiken? Dan kunt u zich aanmelden als deelnemer voor ANWB AutoMaatje via www.participe-amstelland.nu/automaatje. Of u kunt via de gemeente Wmo-vervoer aanvragen via het aanmeldingsformulier Wmo. Dit is te vinden is op www.amstelveen.nl/wmo.

Foto Amstelveen
(Bron Gemeente Amstelveen - 2024)

Ontwerp van de rotonde Oranjebaan bij de Beneluxbaan

Bussluis Marathonlaan. Om de wijk die ten noorden van de Oranjebaan ligt goed bereikbaar te houden, wordt de bussluis op de Marathonlaan-Escapade gedurende het gehele project verwijderd en kan alle verkeer hier passeren.

Informatie. Op amstelveen.nl/oranjebaan leest u meer over het project. Aannemer KWS Infra verstrekt via de BouwApp informatie over de voortgang van de werkzaamheden. Hierin vindt u ook de meest recente informatie met betrekking tot het openbaar vervoer. De internetpagina van de Oranjebaan is te bezoeken via debouw.app/projects/oranjebaan-amstelveen. Ook is de BouwApp beschikbaar voor iOS en Android. De app is gratis te downloaden in de Apple Store en Google Play Store.

Aanleg uitgesteld in 2023. Vorig jaar oktober werd de aanleg van de rotondes uitgesteld vanwege de sterk gestegen kosten en aanvullende bereikbaarheidsmaatregelen in combinatie met een langere looptijd van het project. Hierdoor werd het door de gemeenteraad gereserveerde budget ruim overschreden. Na diverse gesprekken met aannemersbedrijf KWS infra is een alternatieve werkwijze gevonden om tot een haalbaar project te komen zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit. Een goede bereikbaarheid voor de directe omgeving, het beperken van de overlast en afstemming met de werkzaamheden aan de A9 waren hierbij de belangrijkste randvoorwaarden.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.