Bijgewerkt: 31 maart 2023

Twee teams jongeren Uithoorn naar finale in Amsterdam

Nieuws -> Uithoorn

Bron: Orville Goedhart
25-05-2012

Uithoorn - UrTurn game bezorgt team Thug-life de wildcard naar de voetbalfinale:  'Scoren voor Marokko' .Naast de grote winnaar, van het door Stichting NeViSo in Uithoorn georganiseerde voetbal benefietevenement, team UTH is het team Thug-life (Youssef Elyazidi, Mohamed Rami, Christian Arboledh, Clemens Allen, Ibrahim Bensadic, Mohammed el Haddaoui) geslaagd om ook een plaats te behalen in de landelijke voetbalfinale van Scoren voor Marokko.

Op 20 en 27 april 2012 werden de voorrondes door 7 teams gespeeld, waar team UTH team door het verslaan van team Thug-Life met een nipte zege van 1-0, de winnaar van de voorrondes werd. Ook werd het spel UrTurn gespeeld, de jongeren gingen hier de buurt in en voerden wereld verbeterende acties uit. Alle teams gingen naast het voetbal alles op alles zetten om hier zoveel mogelijk punten te verdienen.

Thug-Life Amstelveen
(Foto NeViSo - 2012)

Team Thug Life


Naast het aanwezige voetbaltalent, bleken de jongeren ook over vele andere kwaliteiten te beschikken. Zo is er een vet coole ‘rap-clip’ gemaakt over Fairplay, en kwamen er mooie tekeningen boven tafel, waarin duidelijk werd hoe oneerlijkheid in de wereld kan worden veranderd (www.urturn.nl).

Verder waren er nog extra punten te verdienen, hier moesten de jongeren de foto’s en video’s delen via social media. Hier rolde team Thug-life uit als de grote winnaar, waardoor Uithoorn nu 2 teams in de grote finale heeft als vertegenwoordigers.

Op zondag 3 juni 2012 (10:00 - 17:00) wordt de landelijke finale van Scoren voor Marokko gespeeld, het evenement word op het voorplein van het Olympisch stadion in Amsterdam gehouden. Gelijktijdig met Scoren voor Marokko vindt Ringen om Amsterdam plaats. In het Olympisch stadion speelt COPA de finale en zijn er allerlei Olympische activiteiten georganiseerd in de omgeving van het Olympisch stadion.

Alle jongeren, ouders, sponsoren en geïnteresseerden worden uitgenodigd voor het finale evenement. Tot slot bedankt Stichting NeViSo en team Thug-Life iedereen die de jongeren gesteund en gepromoot heeft via de media. ‘Jongens (team Thug-life en team UTH),zet Uithoorn op de kaart!’ Tot zondag 3 juni 2012 te Amsterdam! (voor meer informatie info@neviso.nl )

Het Marokko Fonds zet zich in voor armoedebestrijding en duurzame ontwikkeling in Marokko en zet sport in als effectief middel tegen armoede. Sport is een katalysator en kan een bijdrage leveren aan, dat kinderen naar school gaan en dat meisjes zich bewust worden van hun rechten.

Ook zorgt sport voor een goede gezondheid en het aanleren van sociale vaardigheden. Het sportfonds steunt sportprojecten in Marokko waardoor kansarme jongeren in Marokko zich ook gaan ontwikkelen door sport. Op deze manier dragen de opbrengsten van dit project bijvoorbeeld bij aan het realiseren van toegankelijke activiteiten voor jongeren met een handicap en aan aanschaf van materialen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.