Bijgewerkt: 7 december 2022

Tweetalig havo-onderwijs van start op het Hermann Wesselink College

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
06-11-2018

Vanaf schooljaar 2018-2019 is het Hermann Wesselink College gestart met een tweetalige brugklas voor de havo. Voor het vwo en het vmbo-t bestond er al een tweetalige tak. Voor de leerlingen van deze havo-brugklas was op donderdag 1 november 2018 een feestelijke opening georganiseerd waar ook de ouders voor waren uitgenodigd. Frank Berkhout (D66) wethouder Onderwijs, opende de bijeenkomst samen met een tweetal leerlingen. Dit gebeurde op feestelijke wijze door het lint voor de ballonnenpoort door te knippen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

Leerlingen van HWC laten door zelfgemaakte video's zien en horen hun vooruitgang in het Engels aan de ouders en de leraren op 1 november 2018


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

Frank Berkhout (D66) wethouder Onderwijs en Bert Kozijn rector van HWC zijn tevreden met de vorderingen van de leerlingen op taalgebied


Daarna lieten de leerlingen op ludieke wijze, via leuke filmpjes, zien wat ze allemaal al hebben geleerd. De wethouder was verrast door het niveau van het Engels. In slechts een paar weken tijd spraken ze al een aardig woordje. Ook de rector van de school, de heer Bert Kozijn, was trots op deze nieuwe tak van de havo. Het Hermann Wesselink College speelt zo nog beter in op de internationalisering van het onderwijs.

Al in de eerste klas in HWC krijgen de leerlingen bij Engels levensechte taken. Zo presenteren zij aan hun ouders in het Engels hun docenten. Gedurende deze taak leren de leerlingen alles wat ze nodig hebben om iemand te kunnen voorstellen en beschrijven. Het is fantastisch te zien hoe goed leerlingen hun docenten aan hun ouders in het Engels kunnen presenteren.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.