Bijgewerkt: 28 juni 2022

Twin-workshop in Ouderkerk

Nieuws -> Informatief

Bron: Sunny Neeter
21-06-2009

Begeleid door Sunny Neeter en Anne-Bé Talirz

Zaterdag 4 en zondag 5 juli 2009 van 10.00-17.00 uur Polderweg 10, Ouderkerk a/d Amstel

Twins Amstelveen
(Sunny Neeter - 2009)

De tweelingzusters Sunny en Anne-Bé


Wij vinden het erg leuk om U dit jaar voor de Ie keer uit te kunnen nodigen voor een twin-weekend-workshop schilderen en speksteen bewerken. Wij, Sunny Neeter en Anne-Bé Talirz delen al vanaf onze geboorte alles met elkaar. Wij zijn volledig verbonden met hart en ziel en van onze kinderjaren al bezig met kunst.

Door de jaren heen hebben wij elk onze eigen weg gevolgd en erkenning gekregen in binnen- en buitenland. In al die jaren hebben wij veel geleerd en vinden dit boeiend om aan U door te geven. Vandaar dat wij op dit unieke idee zijn gekomen om samen een workshop te organiseren twee-in-één!

Zaterdag 4 juli kunt U kennis niet ons maken en de schilderworkshop KLEUR met gemengde technieken bezoeken. Iedereen schildert vanuit zijn eigen gevoel. Het creëren van je eigen werkelijkheid, beleving en ideeën omzetten in kiemen, lijnen, vlakken, ritme en balans. Dit ondersteund door muziek watje eigen inspiratie nog meer aanwakkert.

Twins Amstelveen
(Sunny Neeter - 2009)

Een schilderij van Sunny


Er vindt een proces plaats dat geheel onvoorspelbaar is en waarvan de uitkomst je meestal laat verrassen. We leren op een speelse manier met kleur- en materiaalgebruik om te gaan en ons gevoel voor composities te ontwikkelen. In deze workshop gaat het erom je eigen gevoel te volgen en het plezier hierin zichtbaar te maken in je werk. De verschillende materialen waarmee gewerkt wordt zijn acrylverf, zand, inkten, pastels, verschillende stukjes papier, gevonden voorwerpen, etc.

We schilderen op doek of papier. Dit nemen we zelf mee zoals ook de verschillende materialen. Het is mogelijk om de materialen in het atelier te gebruiken, er wordt dan een extra prijs berekend van € 10,- wel je eigen favoriete maat doek meenemen!

Zondag 5 juli wordt de workshop SPEKSTEEN gegeven. Ben je geboeid door steen en mooie vormen? En wilde je altijd al eens een eigen beeld maken? Dan ben je in deze workshop op de juiste plek. Speksteen is de zachtste steen die wij op aaide kennen. Zonder grote krachtinspanning en zonder speciaal gereedschap laat de steen zich makkelijk en snel bewerken.

Twins Amstelveen
(Sunny Neeter - 2009)

Beeldhouwwerk van Anne-Bé


De ruwe steen is het uitgangspunt van je ontdekkingsreis. Je kiest een steen die je aanspreekt, bijvoorbeeld waai' je al een vorm in ziet. De vormen die ontstaan, kunnen figuurlijk of abstract zijn. We vijlen, zagen en raspen. In korte tijd groeit het beeld onder je handen en met behulp van schuurpapier en water polijst je het uiteindelijke resultaat en tover je de kiemen en glans te voorschijn. Werken met steen is niet alleen leuk en ontspannend. Het geeft ook voldoening, om aan het eind van de dag met een eigen kunstwerk naar huis te gaan dat je zo op een sokkel kan zetten en na de schilderworkshop je schilderij mooi aan de muur kunt hangen!

U kunt uw eigen speksteen meenemen of uitzoeken in het atelier vanaf € 3,~ per kg. Het gereedschap dat meegenomen dient te worden is een grove en fijne houtvijl, als het kan in verschillende groottes en eventueel een kleine handfiguurzaag. Schuur/polijstpapier en steenolie is aanwezig. De workshops zijn voor iedereen toegankelijk. Ervaring is niet nodig.

Voor dit unieke weekend staat plezier aan je eigen creativiteit voorop! Durf te experimenteren, laat je fantasie de vrije loop, volg je gevoel, go with the flow!!

Kosten voor het TWIN-WEEKEND € 100,--

Kosten voor 1 dag naar keuze € 55,— incl .lunch, koffie, thee, excl. materialen. Het is handig als U laat weten of U wel of geen gebruik wilt maken van de materialen. Aanmelden s.v.p. vóór 30 juni 2009 bij Sunny Neeter, Schoener 188, 1186 VN Amstelveen , tel. 020 - 6475879 of 06 - 54682551 of email: info@sunnvart.eu

Heb je nog vragen bel dan naar één van bovengenoemde telefoonnummers., (s.v.p. niet op ma. - wo. na 18.00 uur) Wilt U graag meer over ons weten kijk clan op www.sunnyart.eu  en www.ateher-silberdistel.com

We zouden het erg leuk vinden om U in onze TWIN-WORKSHOP te mogen begroeten! Tot ziens,

Sunny en Amie-Bé

Routebeschrijving TWIN-WORKSHOP.

Polderweg 10. Ouderkerk a/d Amstel (voormalig RABO-gebouw) Vanaf de A2: Afslag Ouderkerk a/d Amstel. na passeren benzinepomp a/d linkerkant Ie verkeerslicht links eii meteen weer rechts. Weg volgen en na een bocht naar rechts, met op de hoek een gerestaureerde boerderij, meteen de afslag naar links.

Vanaf de A9: Afslag Amstelveen-Oost (de Ie afslag komend vanaf de A2 of de laatste komend vanaf Schiphol) richting Ouderkerk a/d Amstel.Stoplicht bij de brug over de Amstel, meteen over de brug bij het stoplicht rechtsaf de Dorpsstr. in, doorrijden langs het Raadhuis aan linkerkant tot aan de 2e weg rechts met op de hoek een gerestaureerde boerderij.

In Ouderkerk zelf vanaf de boerderij: Langs een parkeerpleintje rechts, langs de kerk a/d rechterkant, langs de Joodse begraafplaats links, richting een klein ophaalbruggetje. Over het bruggetje, met zicht op weer een kerk, naar rechts de weg volgen, dit is de Polderweg en aan de rechterkant nr.10, parkeerplaats voor de deur.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.