Bijgewerkt: 15 juni 2024

UWV-zaken regelen op het raadhuis van Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
07-06-2023

Amstelveners die een fysieke afspraak hebben met het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV) kunnen nu terecht op het raadhuis. UWV-medewerkers houden sinds vorige week kantoor op het zogenoemde werkplein van de gemeente. 'De aanwezigheid van het UWV in ons Raadhuis zorgt voor een betere dienstverlening' - zegt Marijn van Ballegooijen (PvdA) wethouder Zorg.

Door de aanwezigheid van het UWV op het raadhuis is er een nog betere samenwerking tussen de uitkeringsinstantie en de gemeente. 'De inwoners plukken hier de vruchten van. De dienstverlening van beide organisaties sluit hierdoor beter op elkaar aan. Bijvoorbeeld als inwoners uit de WW komen en aanspraak maken op dienstverlening van de gemeente'- zegt Van Ballegooijen.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2023)

Vlnr.: Een medewerker van UWV, wethouder Marijn van Ballegooijen met Anita Oonk rayonmanager UWV Groot Amsterdam in het raadhuis van Amstelveen op 6 juni 2023

Anita Oonk, rayonmanager UWV Groot Amsterdam vult aan: 'Onze adviseurs kunnen inwoners meteen met raad en daad bijstaan als het gaat om UWV-dienstverlening, waardoor ze sneller geholpen zijn. Uiteraard plannen we de afspraken met onze Amstelveense cliënten vanaf nu zo veel mogelijk op het raadhuis in.'

Actieplan werkgelegenheid. De fysieke aanwezigheid van UWV-medewerkers op het raadhuis is al lang een wens en vloeit voort uit het actieplan werkgelegenheid van de gemeente Amstelveen. Dat werd opgesteld naar aanleiding van veranderende arbeidsmarktomstandigheden door corona. Met het plan wil de gemeente inwoners die nog niet aan het werk zijn naar duurzaam werk begeleiden.

Werkplein AA is een ontmoetingsplaats voor alle inwoners en werkgevers. Het werkplein geeft advies over scholing en werk en organiseert (online) activiteiten, events, trainingen en workshops.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.