Bijgewerkt: 21 juli 2024

Uilenballen pluizen en wateractiviteiten op Elsenhove

Nieuws -> Natuur

Bron: Gemeente Amstelveen
01-06-2010

Zondag 6 juni 2010 is Speelboerderij Elsenhove (Bankrasweg 1 in Amstelveen) van 11.00 tot 16.00 uur geopend voor de Amstellanddag. Bezoekers kunnen onder begeleiding van leden van het IVN Amstelveen in gebouw 'De Rietgans' uilenballen uitpluizen.

Veenschuur  Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2006)

De veenschuur in Elsenhove


Rond de Veenschuur is het natuurlijke proces van de groei van veen te zien. Groengebied Amstelland organiseert op het terrein diverse wateractiviteiten voor kinderen.

Uilen eten hun prooi met huid en haar op, maar de schedeltjes en de botjes verteren niet. Na het uitpluizen is dan ook precies te zien wat de uil heeft gegeten. Vrijwilligers van IVN Amstelveen en medewerkers van NME Amstelveen helpen bij alle activiteiten.

In de Veenschuur staan informatiepanelen, waarop de geschiedenis van de vervening in de Middelpolder in de afgelopen eeuwen is te zien. Beide activiteiten zijn vooral geschikt voor kinderen van 6 – 12 jaar. Deelname is gratis. Theehuis “In den Pappot” is geopend voor een kopje koffie of thee, ijs, frisdrank en gebak.

Aangezien de parkeergelegenheid beperkt is, kunnen bezoekers het beste op de fiets komen. Kijk voor het gehele programma van de Amstellanddag op www.beschermersamstelland.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.