Bijgewerkt: 1 oktober 2023

Uit wanhoop water gestolen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
26-11-2009

Amsteleilandbewoner Dirk Brandt heeft afgelopen woensdagavond op 18 november 2009 uit protest over de omstandigheden op het eiland water gestolen langs de openbare weg. Brandt gaf zich zelf aan bij de politie.

Scheepswerf Amstelveen
(Foto Jaap Rikkert - 2009)

De scheepswerf 'De Amstel' op het Amsteleiland is bijna gesloopt op 24 november 2009


Bewoners van het Amsteleiland zaten op dat moment al twee weken zonder stromend water door sloopwerkzaamheden op het eiland. Ondanks toezeggingen van wethouder Remco Pols, dat de vrijdag ervoor alles weer in orde zou zijn, bleven de bewoners waterloos.

„Ik moest wat doen om aandacht te vragen,"zegt Brandt, die geen goed woord over heeft voor de manier waarop met de bewoners wordt omgesprongen sinds dat Qlincker Vastgoed met voorbereidende (sloop-)werkzaamheden is gestart voor de ontwikkeling van een miljonairseiland.

Amsteleiland Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2009)

Het Amsteleiland twee dagen later, op 26 november 2009. De laatste scheepswerf van Amstelveen is verdwenen


„Het is een schande," zegt Brandt vol frustraties. Terwijl hij de bewuste woensdag illegaal water stond af te tappen op steenworp afstand van het eiland, belde hij zelfde politie. Zijn belletje bleef allesbehalve onbeantwoord. Vier politiewagens en een legertje agenten arresteerden Brandt in no-time, waarop hij naar het bureau werd afgevoerd.

Amsteleiland Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2009)

De ruines van de scheepswerf op het Amsteleiland worden verzameld en afgevoerd. De toekomst van de huizen van de 5 eilandbewoners is op dit moment twijfelachtig


De Amsteleilandbewoner maakt er geen geheim van, dat zijn actie vooral bedoeld was om aandacht te vragen voor de problemen op het eiland, waar nog vijf families (onder wie de 80-jarige schoonouders van Brandt) woonachtig zijn. De actie van Brandt, die een nacht in de cel moest doorbrengen, bewoog de gemeente om donderdagochtend direct een opzichter naar het Amsteleiland te sturen.


Grotere kaart weergevenHet blauwe huisje op het eiland is als monument geregistreerd


Brandt werd diezelfde ochtend heengezonden. Naar verluidt is inmiddels een tijdelijke waterleiding aangelegd. Voor de bewoners is hun lot nog onduidelijk.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.