Bijgewerkt: 27 juni 2022

Uitbundige barokmuziek in de Johanneskapel

Nieuws -> Kerk

Bron: Marjon Ittner
20-05-2013

Op vrijdagavond 21 juni 2013 is er weer gelegenheid in de Johanneskapel in Amstelveen om naar prachtige muziek te luisteren en te genieten van de sfeervolle ruimte en de mooie akoestiek. De bezetting met twee barokviolen, kistorgel en mezzosopraan biedt veel muzikale mogelijkheden, waarvan de musici veelvuldig gebruik zullen maken.

Naast de Italiaanse cantate Armida abbandonata en vier aria’s uit de bundel Deutsche Arien van G.F. Haendel wordt een bewerking van het beroemde Spaanse lied La Folia van A. Vivaldi gespeeld. Daarnaast zal ook een Vioolsonate van J.S. Bach ten gehore gebracht worden.

Johanneskapel Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2008)

Kerkzaal van de Johanneskapel


De uitvoerende musici zijn de mezzosopraan Sára Gutvill, de barokviolisten Elisabeth IngenHousz en Sara Hochstenbach en organiste Marjon Ittner. De Hongaarse mezzosopraan Sára Gutvill volgde haar zangopleiding bij Pierre Mak op het Conservatorium van Amsterdam. Ze treed regelmatig op met de pianist Harimada Kusuma en was het afgelopen jaar ook vaak te horen in de Johanneskapel.

Sinds  kort geeft zij ‘Duits voor zangers’ op het Conservatorium van Amsterdam. De violiste Elisabeth IngenHousz genoot haar opleiding tot uitvoerend musicus aan het Conservatorium van Amsterdam. Ze vervult regelmatig de rol van concertmeester bij verschillende ensembles zoals de Philharmonia Amsterdam.

Violiste Sara Hochstenbach studeerde op het Utrechts Conservatorium en vanaf haar zestiende bij  professor Zakhar Bron in Duitsland. Sinds 2004 is zij concertmeester bij Concerto Brabant. De laatste jaren bespeelt  zij ook vaak oude instrumenten.

Organiste Marjon Ittner is sinds 2011 cantor-organiste van de Johanneskapel. Daarnaast is  zij ook werkzaam als dirigente, muziekdocente en docent muziektheorie. Zij heeft haar orgelstudie gevolgd bij Bernhard Haas, Stuttgart en Pieter van Dijk, Amsterdam. Op dit moment volgt zij orgellessen bij Anton Pauw, Haarlem.

Met deze veelbelovende bezetting en uitbundige muziek mogen wij verzekerd zijn, dat ook dit weer een spetterend concert word! Welkom!  De zaal is open vanaf 19.30 uur. De toegang is vrij. Een vrijwillige bijdrage, na afloop, is welkom.

Een initiatief van de Johanneskapel Amstelveen. www.luthersamsterdam.nl/johanneskapel . Inlichtingen over het concert bij cantor-organiste Marjon Ittner (tel.06 11411674). Inlichtingen over de Johanneskapel bij diaconaal werker Judith van den Berg (tel. 06 51969077). Adres: Johanneskapel, Amsterdamseweg 311, Amstelveen aanvang 20.00Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.