Bijgewerkt: 30 juni 2022

Uitgebrande loods in Uithoorn

Nieuws -> Uithoorn

Bron: Regionale Brandweer Amsterdam en omstreken
24-08-2006

Woensdagochtend 23 augustus 2006 om 03.00 werd de brandweer gealarmeerd voor een brand in een loods aan de Wilhelminakade in Uithoorn. Bij de brand zijn geen slachtoffers gevallen, er is alleen materiële schade.

In de loods die op de nominatie stond om te worden gesloopt, was geen bedrijfsactiviteit meer. Het werd gebruikt als opslag. In de loods stond onder andere een auto, een caravan en er was een kleine werkplaats ingericht. Toen de brandweer aankwam was er sprake van een uitslaande brand, toch is een deel van de loods behouden gebleven. Het blussen heeft iets langer geduurd omdat er een gasleiding was gesprongen. Hierop heeft de brandweer het gasbedrijf laten komen om de gastoevoer af te sluiten. Om 04.00 uur was de brand onder controle. De vier voorgelegen woningen zijn niet door de brand bedreigd geweest.

De brandweer had het vermoeden dat er asbest in de loods aanwezig was en heeft daarom de Adviseur Gevaarlijke Stoffen laten komen om metingen te verrichten. Er bleek inderdaad asbest aanwezig te zijn in dakplaten die naar beneden waren gekomen. Het directe gevaar van deze zgn. “ witte asbest” is inademing op het moment dat de platen uit elkaar vallen of als het ingeademd wordt op het moment dat men er doorheen loopt. Omdat de brandweer heeft geblust is er veel water overheen gegaan, wat het gevaar van verspreiding van deeltjes tegengaat. Daarnaast is het terrein van de loods afgezet om te voorkomen dat er nog mensen door het materiaal heen lopen. Het zal zo snel mogelijk worden schoongemaakt door een daarin gespecialiseerd bedrijf.

Voor het blussen van de brand zijn drie autospuiten ingezet: 2 van brandweer Uithoorn en 1 van brandweer Amstelveen.


 Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.