Bijgewerkt: 19 mei 2024

Uitgebreid rechercheonderzoek naar dood Amstelveense fietser

Nieuws -> Politie

Bron: Politie NL
08-06-2017

Bijna een maand na het overlijden van een 54-jarige fietser aan de Noorddammerweg in Amstelveen, is de politie nog altijd bezig met een uitgebreid onderzoek om te achterhalen wat er die nacht is gebeurd. In het onderzoek naar de overleden fietser Simon Schilp uit Amstelveen, heeft de recherche een aantal vragen aan het publiek.

Wie weet wat er met Simon Schilp is gebeurd? Wie heeft in de nacht van zaterdag 8 op zondag 9 iets gezien ter hoogte van het viaduct aan de Noorddammerweg? Hij droeg die nacht een beige jas en een donkere muts. Wie heeft die nacht tussen 02.30 en 03.00 uur daar in de buurt van de Noorddammerweg gereden, of gelopen en heeft mogelijk iets gezien wat met het incident te maken kan hebben?

Er is die nacht, zo’n vier kilometer verderop, een witte vrachtwagen gezien die met hoge snelheid heeft gereden. Wij willen meer informatie over die vrachtwagen. Het gaat om een witte, dubbele combivrachtwagen, mogelijk met een afbeelding van een bloem of bloemen erop.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

De locatie, waar het slachtoffer Simon Schilp is zwaargewond aangetroffen aan de Noorddammerweg onder het viaduct


Indien er sprake is geweest van een aanrijding of ongeval, dan is het mogelijk dat degene die betrokken is geweest, dat op dat moment niet heeft gemerkt. Het rechercheteam wil benadrukken dat het primaire doel is om te achterhalen wat er met Simon is gebeurd. Indien mensen zich iets kunnen herinneren van die nacht, dan roept de recherche hen op zich te melden.

Verschillende scenario’s in onderzoek

Na een aantal maanden onderzoek gaat de recherche er niet vanuit dat de 54-jarige Simon het slachtoffer is van een eenzijdig ongeval. Simon had zeer ernstig hoofdletsel, wat vermoedelijk niet veroorzaakt kan zijn door een val van zijn fiets of een val tegen de muur van het viaduct. Ook lijkt het niet aannemelijk dat hij van het hoger gelegen fietspad is gevallen. Het zou kunnen dat er een aanrijding heeft plaatsgevonden, of iets anders, maar het is vooralsnog onduidelijk. 

Omschrijving

De fietser, een gymnastiekdocent op een middelbare school, reed in de nacht van zaterdag 8 op zondag 9 april 2017 terug van een feestje bij vrienden. Onderweg ging het gruwelijk mis, want rond 02.55 uur werd hij door een voorbijganger zwaargewond aangetroffen op de Noorddammerweg, ter hoogte van het viaduct onder de Beneluxbaan. De hulpdiensten werden gealarmeerd en in het ziekenhuis bleek hij zeer ernstig hoofdletsel te hebben. Ook had hij meerdere botbreuken. Een dag later is de man in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden.Specialisten van Team Opsporing Ernstige Verkeersongevallen (TOEV) en Forensische Opsporing (FO), hebben ter plaatse uitgebreid onderzoek verricht. Toch is het vooralsnog niet duidelijk wat er is gebeurd en hoe het slachtoffer gewond is geraakt. Omdat een (verkeers)misdrijf niet wordt uitgesloten zet een Team Grootschalige Opsporing van de recherche het onderzoek voort.

Onduidelijke tips. In de dagen na het overlijden van het slachtoffer heeft de politie getuigen opgeroepen om zich te melden. Dankzij tipgevers is er informatie binnengekomen over een man die mogelijk betrokken is geweest bij het incident. Deze tips zijn waardevol, maar zijn tegelijkertijd nog onvoldoende concreet en roepen nieuwe vragen op. Het onderzoeksteam hoopt daarom meer informatie van deze tipgevers te ontvangen. Dit kan via de Opsporingstiplijn 0800-6070, of Meld Misdaad Anoniem 0800-7000, maar ook vertrouwelijk bij het Team Criminele Inlichtingen op 0613276686. Het rechercheteam heeft daarnaast een aantal andere specifieke vragen:  • Wie weet meer over wat er is gebeurd?

  • Wie heeft het slachtoffer mogelijk zien rijden tussen 02.30 en 02.55 uur in de nacht van zaterdag 8 op zondag 9 april 2017 op de Noorddammerweg, of in de directe omgeving?

  • Wie heeft zelf gereden, of gelopen over de Noorddammerweg rond dat tijdstip in de nacht van 8 op 9 april?Heeft u informatie over deze zaak? Neem dan contact op met de politie via de Opsporingstiplijn: 0800-6070. Voor een vertrouwelijk gesprek kunt u terecht bij het Team Criminele Inlichtingen op: 0613276686. Informatie kan ook worden doorgegeven via het onderstaande tipformulier. Online kunt u ook anoniem tippen via de website van: www.meldmisdaadanoniem.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.