Bijgewerkt: 25 mei 2024

Uitslag vioolconcours 2011 in Muziek- en Dansschool

Nieuws -> Informatief

Bron: Muziek- en Dansschool Amstelveen
06-07-2011

Jong muziektalent presenteert zich

Dat je al op jonge leeftijd prachtig muziek kan maken lieten de deelnemers aan het tweede muziekconcours voor viool van de Muziek- en Dansschool Amstelveen het afgelopen weekend zien.

De jonge kinderen, vaak in hun mooiste kleding, presenteerden hun serieus voorbereide stukken aan een professionele jury. “Het concours is bedoeld om jonge kinderen van 6 tot en met 13 jaar te motiveren voor de zomervakantie nog even een extra stapje te zetten. Dit past in de ambitie van de Muziekschool,” vertelt directeur Jantien Westerveld.

De 27 deelnemers zijn niet alleen afkomstig uit Amstelveen, maar ook uit bijvoorbeeld Zaandam, Hilversum en Bloemendaal. “Het is voor de kinderen een goede gewoonte om op het podium te gaan staan en zich te presenteren. Deze positieve energie benutten om de kinderen verder te brengen is een belangrijke doelstelling.

Een officieel optreden, zoals op dit concours is net weer een stapje verder dan de voorspeelmiddag van de eigen docent. Daarnaast is het leuk en leerzaam om te zien hoe hun leeftijdgenootjes spelen” zegt Hans Scheepers, viooldocent en drijvende kracht achter het concours.

Om deze reden is het concours ook niet competitief. De kinderen krijgen allemaal beoordeling met positieve aanwijzingen van de jury. De juryleden waren deze keer de wel zeer ervaren viooldocenten Clara François en Anneke Schilt.

Dat oefening kunst baart bewezen de kinderen maar weer eens. Zij lieten stukken horen van mindere bekende componisten tot en met grote meesters op het gebied van de vioolliteratuur als Vivaldi, Kreisler en de Bériot aan toe.

Uitslag:

Van de 27 deelnemers hebben 11 kinderen een derde prijs gekregen (jury waardering 7 of meer); 14 hadden een tweede prijs (jury waardering 8 of meer)

Een eerste prijs (jury waardering 9 of meer) was er voor 2 deelnemers, Fleur Overbeek uit Haarlem en Kanna Twisk uit Amstelveen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.