Bijgewerkt: 18 mei 2024

Uitspraak Raad van State in Golfbaan zaak

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
16-06-2011

Verzoek om voorlopige voorziening tegen bouwvergunningen golfbaan in Amstelveen is afgewezen

Op 15 juni 2011 heeft de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State afwijzend besloten op het verzoek van de Stichting Beschermers Amstelland om een voorlopige voorziening te treffen over de bouwvergunningen voor de golfbaan.

golfbaan Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Het terrein van de toekomstige golfbaan in de Bovenkerkerpolder in april 2011


De voorlopige voorziening was gevraagd naar aanleiding van de uitspraak van de rechtbank Amsterdam op 4 maart 2011. Deze uitspraak van de rechtbank luidde, dat de gemeente Amstelveen de bouwvergunningen terecht heeft verleend voor het gedeeltelijk verbouwen van een boerderij tot clubgebouw, verlichting, schuilhutten en afslagplekken op de golfbaan.

Wethouder John Levie van Ruimtelijke Ordening (BBA): ‘Dit oordeel van de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak op het verzoek om een voorlopige voorziening is duidelijk. Ik hoop van harte dat de stichting Beschermers Amstelland op basis van dit korte en bondige vonnis nu verder afziet van een bodemprocedure die opnieuw veel kosten en ambtelijke inzet betekent.’


In de afgelopen periode heeft de initiatiefnemer zijn plannen aangepast aan de wensen van het ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer. Het ministerie heeft vervolgens afgezien van verdere juridische procedures. Overigens was het op basis van het bestemmingsplan al mogelijk dat de initiatiefnemer een golfbaan realiseert. Hier wordt inmiddels al flink aan doorgewerkt.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.