Bijgewerkt: 25 juni 2024

Uitvaart van de hoofdagente

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
15-07-2008

De uitvaart van hoofdagente Gabrielle Cevat zal, zoals bekend, plaatsvinden op donderdag 17 juli 2008, om 12:00 uur. Zij zal met korpseer worden begraven. De organisatoren verwachten veel collega’s van de politie Amsterdam-Amstelland, maar ook uit andere delen van Nederland.

Het stoffelijk overschot wordt per koets, onder begeleiding van politieruiters, vanaf het Uitvaartcentrum Bouwens aan de Startbaan 7 in Amstelveen overgebracht naar de begraafplaats Zorgvlied aan de Amstelkade 273 in Amsterdam. Het vertrektijdstip ligt tussen 09:30 en 10:00 uur. Onderweg wordt in elk geval gestopt bij het wijkteambureau Amstelveen Noord aan de Gerard Doulaan 2 waar ze werkte.

Zowel bij het bureau Amstelveen Noord als langs de Amstel (richting Amstelbocht) en bij de begraafplaats vormen politiemensen een erehaag. De familie van Gabrielle heeft uitdrukkelijk aangegeven, géén visuele media op de begraafplaats en in de aula te willen hebben.

Zorgvlied Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Oprijlaan voor de aula in Zorgvlied


Terugblik

De 28-jarige hoofdagente van de politie is woensdagavond 9 juli 2008 omstreeks kwart voor twaalf, na een schietincident aan de Piet de Winterlaan in Amstelveen, in een ziekenhuis aan haar verwondingen overleden. De verdachte van de dodelijke schietpartij, een 49 jarige man uit Amsterdam is opgepakt door de politie en voorlopig 14 dagen in bewaring gesteld.

Het OM verdenkt de man naast moord dan wel doodslag op de hoofdagente ook van poging tot moord, respectievelijk doodslag. De recherche van District 1 (centrum) van politie Amsterdam-Amstelland onderzoekt de zaak.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.