Bijgewerkt: 25 juni 2024

Uitvaartcentrum Bouwens bestaat 90 jaar

Nieuws -> Informatief

Bron: Uitvaartcentrum Bouwens
24-11-2017

BOUWENS TELT AF NAAR DE EEUWIGHEID. Uitvaartcentrum Bouwens staat stil bij haar 90-jarig bestaan. Normaal gesproken komt men hier liever niet over de vloer, maar zaterdag 25 november 2017, op de open dag van 10.00-17.00 uur, staat alles in het teken van het 90-jarig bestaan en de twee vernieuwde locaties.

Foto Amstelveen
(Foto Elisabeth Beelaerts - 2017)

Clemens Bouwens uitvaartondernemer


Bouwens is een familiebedrijf, dat is opgericht in Amsterdam op 13 november 1927. De heer J.G.J.A Bouwens is destijds gestart met het verzorgen van katholieke begrafenissen met als motto ‘semper paratus’: altijd klaarstaan voor anderen. Inmiddels staat de derde generatie Bouwens aan het roer. Geïnspireerd door de vorige generaties werd de heer Clemens Bouwens – bewust, of onbewust – hiertoe geroepen. 'Wat is er mooier dan er voor elkaar te zijn, juist op de momenten, dat je medemens het moeilijkst heeft?'

Foto Amstelveen
(Foto Elisabeth Beelaerts - 2017)

De hal van Uitvaartcentrum Bouwens


Inmiddels bestaat Bouwens uit een team van ruim 30 toegewijde mensen. Door de jarenlange ervaring is Bouwens in staat deskundig advies te geven over de begrafenis, of crematie en bekend met de etiquette. In de fase na het overlijden tot en met de dag van het afscheid begeleidt één gediplomeerde, betrokken uitvaartleider persoonlijk het afscheid. Door zoveel mogelijk uit handen te nemen, bieden zij families houvast en rust. Het gehele uitvaartproces is vastgelegd in een overzichtelijk 10 stappenplan. Hierdoor weten nabestaanden vooraf wat ze van Bouwens mogen verwachten.

Foto Amstelveen
(Foto Elisabeth Beelaerts - 2017)

De ontvangstkamer van Uitvaartcentrum Bouwens


Door oog te hebben voor details, inleving, oog te hebben voor iedereen en een goede vertaalslag wordt ieder afscheid bijzonder. In de uitvoering denken zij in mogelijkheden en creatieve oplossingen en zijn zij bereid net een stap verder te gaan. Alles kan. Het familiebedrijf heeft een vestiging in Amstelveen en Uithoorn. Echter een begrafenis, of crematie kan door Bouwens verzorgd worden op iedere gewenste locatie in Nederland of in het buitenland.

Foto Amstelveen
(Foto Elisabeth Beelaerts - 2017)

De rouwkamer van Uitvaartcentrum Bouwens


De afgelopen periode zijn de gebouwen klaargestoomd voor de toekomst. Michiel de Zeeuw, bekend van RTL Woonmagazine, heeft hier zijn signatuur afgegeven. De opdracht die hij van Clemens Bouwens kreeg was om 'een huiselijke sfeer te creëren, zodat men zich onder droevige omstandigheden hier toch thuis kan voelen'. In het uitvaartcentrum in Amstelveen zijn, behalve het hoofdkantoor, verschillende rouw- en ontvangkamers. Het uitvaartcentrum in Uithoorn ligt naast de Nieuwe Algemene Begraafplaats en beschikt over een eigen crematorium, een aula, een rouwkamer en een ontvangkamer. Daar kan de opbaring, het rouwbezoek, de afscheidsbijeenkomst en de condoleance in hetzelfde gebouw plaatsvinden. Met een eigen sleutel van de rouwkamer kunnen families op beide locaties dag en nacht terecht om in huiselijke sfeer afscheid te nemen van uw dierbare.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.